TÜRK TELEKOM'UN HALKA ARZI TARTIŞMA YARATTI: RAKAMLAR DOĞRU MU?

Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom hisselerinin halka arz fiyatıyla ilgili tartışmalar konusunda, "Halka arz fiyatının doğru olup olmadığını zaman gösterecek" dedi

Google Haberlere Abone ol
TÜRK TELEKOM'UN HALKA ARZI TARTIŞMA YARATTI: RAKAMLAR DOĞRU MU?

Doany, Türk Telekom hisselerinin Borsada işlem görmesi dolayısıyla açılış seansı öncesinde düzenlenen törenin ardından hisse alabilmeleri için Türk Telekom çalışanlarına avans ödemesi yapılmasına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, 20 bin Türk Telekom çalışanının ön talepte bulunduğunun doğru olmadığını, oradaki rakamın 2 bin olduğunu aktardı.

Avans verilmesinin ise şirket kuralları çerçevesinde yapıldığını ifade eden Doany, halka arz mevzuatı dışında herhangi bir uygulama yapılmadığının altını çizdi.

Şirket hisse fiyatlarına ilişkin bir soruya Doany, "Buradaki fiyat, kontrol hisseleri düşünülerek, onlar hesap edilerek yapılan bir şey..." karşılığını verdi.

Fiyatın, şirketin niteliğine göre yapıldığını anlatan Doany, "Fiyatı belirleyen şey, alacağınız taleple alakalı. 4 - 4,5 YTL arasında bir fiyat aralığında, verdiğinizden daha çok talep görmek çok daha sağlıklı..." dedi.

Türk Telekom’un halka arzının İMKB için de iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Doany, "Memnun olduğumuz başka bir şey de çok fazla Türk Telekom çalışanının hisse alabilmiş olması. Bütün bu faktörleri dikkate aldığımızda fiyatın doğru olup olmadığını zaman gösterecek..." diye konuştu.

Yerli yatırımcılara daha fazla pay ayrılmasını çok olumlu bir adım olarak gördüklerini de dile getiren Doany, içerden gelen talep bu kadar yüksek iken bu oranın artırılmasının çok iyi olduğunu, yüksek sayıda yeni yerli yatırımcının ilk kez hisse aldıklarını kaydetti. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin