Türk sinemasının usta oyuncusu Sümer Tilmaç yaşamını yitirdi

66 yaşındaki usta oyuncu akşam saatlerinde hastaneye kaldırılmış sağlık durumunun ciddi olduğu açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Türk sinemasının usta oyuncusu Sümer Tilmaç yaşamını yitirdi

Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda Sedat Peker'in düğün töreninde aniden fenalaşan Sümer Tilmaç, akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Tilmaç, Liv Hospital'de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.



Tilmaç'ın ölümü başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. Tilmaç'ın yakınları hastanede taziyeleri kabul etti.



Oyuncunun ölüm haberini Televizyoncu Mesut Yar Twitter hesabından duyurdu. Yar, "Sümer Tilmaç ağabeyimizi kaybettik. Çok üzgünüm. Hastanedeyim, acımız var" dedi. 

 



HASTANEDEN AÇIKLAMA



Hastaneden yapılan açıklamada, Tilmaç'ın hayati fonksiyonlarını kaybetmiş olarak hastaneye geldiği ve 1 saat 40 dakika boyunca ileri yaşam desteğine bağlanmasına rağmen kurtarılamadığı açıklandı.



Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, ünlü oyuncunun hastaneye geldiğinde yaşam fonksiyonlarının çalışmadığını belirterek, "Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç bugün bir davette kalp yetmezliği sonucunda ani kalp durması nedeniyle fenalaştı. Saat 19.57 itibariyle hastanemizin acil servisine getirildi. Geldiğinde şuuru kapalıydı ve nefes almıyordu. Kalp atımları vücuda yeterli kan pompalayacak düzeyde değildi. Ciddi kalp yetmezliği ile geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ileri yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Sümer Tilmaç'ı kaybettik. Yakınlarına başsağlığı kendisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Bilinen ciddi kalp yetmezliği olan bir hasta ve bu yüzden kalp durması olabiliyor. Tedavi altındaymış ancak daha ileri tedavi görmesi gerekiyormuş." şeklinde konuştu. 



SÜMER TİLMAÇ KİMDİR



15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyununda , 100’den fazla da sinema filminde rol aldı.



1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı.



2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden 2, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor.



2002 yılındaki Son fili ile ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şunlar: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: İntikam Peşinde.



50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, kısa bir süre önce ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin