Türk dizileri için yeni umut Latin pazarı mı?

Sina Koloğlu, Latin pazarındaki hareketliliği yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Türk dizileri için yeni umut Latin pazarı mı?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Türk dizilerinin Latin pazarındaki durumunu köşesinde kaleme aldı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Yeni umut Latin pazarı



Latin Amerika dizi piyasası şu sıralar pek revaçta... Ortadoğu malum, Suudi Arabistan marifetiyle sekteye uğradı. Latin Amerika piyasası borsa gibi... Her an yeni bir Türk dizisi girişi görülüyor. Bir de Los Angeles Television Script Film Festivali var.



10 Haziran’da başlıyor. Bu, piyasaya girmek için önemli bir mecra... Yerli dizi pazarlama şirketleri buraya yükleniyor. Son Latin piyasasının halinden ve festivalde tanıtılacak yerli dizi haberlerinden bir demet sunayım.



EDHO, ‘Grand Family’ olursa..



Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı şimdi nasıl çevireceksin? Global Agency’nin listesinde yer alıyor. ‘Grand Family’ adıyla Latin piyasasına girmiş. Yine ‘İstanbullu Gelin’ ,‘Evermore’ olmuş. Meksika TV, Azteca kanalıyla anlaşma sağlanmış. Bu piyasanın iddialı dizilerinden biri de ‘Kiralık Aşk’... ATV’nin pazarlama bölümü de hareketli... ‘Kırgın Çiçekler’ ile  ‘Aşk ve Mavi’ dizilerinden sonra ‘Beni Bırakma’ ve ‘Sen Anlat Karadeniz’le piyasaya girmiş.



Forbidden diziler...



Calinos şirketi, ‘Aşk-ı Memnu’yu (Forbidden Love) ve taze dizilerden ‘Yasak Elma’yı (Forbidden Fruit) Latin piyasasına sunmuş. Latin piyasasına, “İspanyolca konuşan Amerika sektörü” de diyorlar. Los Angeles Television Script Film Festival’i için yerli dizi pazarlama şirketleri atakta... Calinos, ‘Aşk-ı Memnu’ ve ‘Yasak Elma’yı tanıtacak. Mesela, Eccho Rights şirketi, ‘farklı bir Türk dizisi’ diye sunuyor ‘Ufak Tefek Cinayetler’i... İnter Medya, ‘Kanatsız Kuşlar’, ‘Çukur’, ‘Fazilet Hanım ve Kızları’yla fuarda olacak. Kanal D ise ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’nin yanı sıra, ‘Siyah Beyaz Aşk’ ve giderek artan izlenme oranıyla dikkat çeken ‘İnsanlık Suçu’yla yer alacak.



Diriliş Ertuğrul



“Göze çarpan yapımların arasında” diye yorum yapılan ‘Diriliş Ertuğrul’, Şili’den sonra Bolivya’da... TRT Vizyon dergisinin son sayısında bu yapımla ilgili geniş bir haber-yoruma yer verildi. 35 ülkede yayında dizi...



“Farklı medya mecralarında bu sayı daha da yüksek” deniliyor. ABD ve İngiltere’deki izleyiciler de ilk iki sezonu seyredebiliyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin