Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Genel Kurulu’nda konuştu.
Erdoğan "Biz ülkemize çağ atlattık. Ülkemizi tamamen kendi modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokacak yeni bir atılımın içerisindeyiz." dedi.
PKK'YA YÖNELİK OPERASYON
Erdoğan terörle mücadele ile ilgili "(Kış Kartalı Harekatı) İnlerine gireceğiz dedik girdik, girmeye devam edeceğiz. Dün gece 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık, hepsi kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar." ifadelerini kullandı.
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN OTELDEN VİDEO ÇEKMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepki de vardı.
Kılıçdaroğlu'nun 'troller' ile ilgili çektiği videonun otel odasında çekildiği ortaya çıkmıştı. Erdoğan, onunla ilgili olarak da "Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün.Geceliği 100 bin liralık otelden yapacağınız yayınlara bu millet kanmaz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar
İş dünyamızı gençliğin dinamizmiyle bütünleştirerek büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yaptığınız katkılar için her birinize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sizlerle birlikte ülkemize kazandıracak çok eserimiz, çok hizmetimiz, gençlerimize aktaracak çok umudumuz var.
Hayali olmayanın hedefi olmaz. Hedefi olmayanın da rotası olmaz. 20 yıldır tüm hayalleri önce hedeflere sonra gerçeklere dönüştürdük. İnsanlarımızın hayatına dokunan her alanda ülkemize çağ atlattık. Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e 10'a katlayan yatırımlarımızla altyapıyı kurduk. Altyapı üzerinde ülkemizi tamamen kendi modeliyle, kendi dinamikleriyle, kendi programıyla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz. Milletimizin karışına 2011 yılında 2023 hedefleriyle çıktığımızda birileri buna dudak bükmüştü. Bizi hayalcilikle suçlamıştı. 2023'ün eşiğindeyiz. Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini beraberce yaşıyoruz.
Üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükseltmeseydik, bugün bulunduğumuz yerde olmazdık. Şayet sağlıkta ülkemizin dünyanın en iyi işleyen sağlık sistemine kavuşturmasaydık, şehir hastaneleri başta olmak üzere dört bir yanı sağlık tesisleriyle donatmasaydık, çalışan sayısını 1 milyon 240 bine çıkarmasaydık, bugün bulunduğumuz yerde olmazdık.
Şayet enerjide 32 bin megawattı bile bulunmayan kurulu gücümüzü 100 bin megawatta çıkarmasaydık, yerli ve milli enerji oranını bu derece artırmasaydık, bugün bulunduğumuz yerde olamazdık.
Organize sanayi bölgesi sayısını artırmasaydık, altyapılarını kurmasaydık, yeni enstrumanlar geliştirmeseydik bugün bulunduğumuz yerde olamazdık.
Toplu konut hamleleri, kentsel dönüşüm hamleleri, sıfır atık, katı atık, millet bahçeleri gibi yatırımlarla şehirlerimizin hayat kalitesini artırmasaydık bugün bulunduğumuz yerde olmazdık.
Bizim ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz içi boş bir vaat altı boş bir söylem, laf olsun diye sarfedilmiş bir beyan, siyaset kürsüsünden üfürülmüş bir balon değildir. Tam tersine biz önce bu iddiamızı hayata geçirecek altyapıyı kurduk, sonra hedefimizi ilan ettik.
Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Bizim işimiz var. Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası var. Biz ise bunu bu hale getirdik. Sadece bunlarla da kalmadık. Güneş enerjisi santralleri, RES'ler, bunları yapan bizi ya. Sizin hayal edemediklerinizi biz gerçeğe dönüştürdük.
Akkuyu'da 2 üniteyi 2023'de faaliyete alacağız.
(Kılıçdaroğlu'na) Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün.
Geceliği 100 bin liralık otelden yapacağınız yayınlara bu millet kanmaz.
Bizim ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz içi boş bir vaat altı boş bir söylem, laf olsun diye sarfedilmiş bir beyan, siyaset kürsüsünden üfürülmüş bir balon değildir. Tam tersine biz önce bu iddiamızı hayata geçirecek altyapıyı kurduk, sonra hedefimizi ilan ettik.
Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Bizim işimiz var. Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Bak Bay Kemal; yakında ikinci nükleer enerji santrali geliyor. Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası var. Biz ise bunu bu hale getirdik. Sadece bunlarla da kalmadık. Güneş enerjisi santralleri, RES'ler, bunları yapan bizi ya. Sizin hayal edemediklerinizi biz gerçeğe dönüştürdük.
Ülkemizde nükleer enerji ile ilgili çalışmalar 1950'li yıllarda başlatılmıştır. Ülkemiz 1978 yılına geldiğinde bu konudaki sağlanan en somut ilerleme İsveç atom firmasından 3,5 milyar dolarlık kredi sözü alınmış olmasıdır. Bu krediyle nükleer santral inşasına başlanması için ülkemizin saha düzenlemesi, yol çalışmaları ve benzeri işler için 100 milyon dolarlık bir yatırım yapması gerekiyordu.
Kararlı bir mücadelenin ardından nihayet Akkuyu'daki santralin temelini attık ve inşaasına başladık. İnşallah iki üniteyi 2023 yılında hizmete alacağız. Peki dünyanın 32 farklı ülkesinde 443 nükleer santral faaliyetteyken halen inşaası süren santraller varken niçin ülkemiz bu imkandan mahrum edilmeye çalışılıyordu dersiniz? Türkiye'nin en stratejik projelerinden olan Akkuyu bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içen birisini niçin rahatsız eder. Bu menfii kampanyaya ülkenin ikinci büyük partisinin genel başkanının katılmasının sebebi ne olabilir. Elektrik fiyatı üzerinde yapılan saldırının asıl amacı projenin kendisi olduğunu geçmişteki tavırlarından biliyoruz.
Bunlar en pahalı enerjinin olmayan enerji olduğunu bilmeyecek kadar cahiller ya da kafaları ve kalpleri başka yerlere bağlı. Bilindiği gibi dünyada salgınla birlikte zirveye çıkan ekonomik krizin lokomotifi enerji fiyatlarındaki fahiş artışlardır. Kömür fiyatlarının, doğal gaz fiyatlarının 10 kat arttığı dönemden bahsediyoruz. Vatandaş ve sanayicilerine uygun fiyatla elektrik veren ülkeler tüm yatırımlarını 30-40-50 yıl önce tamamlamışlar.