TUDEM Edebiyat Ödülleri, Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nda sahiplerini buluyor!

TUDEM Edebiyat Ödülleri Kısa Öykü Yarışması Ödül Töreni, TÜYAP Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
TUDEM Edebiyat Ödülleri, Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nda sahiplerini buluyor!

Bu yıl 14. kez düzenlenen TUDEM Edebiyat Ödülleri Kısa Öykü Yarışması Ödül Töreni, TÜYAP Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek. Dereceye giren eser sahiplerinin ödülleri 12 Kasım 2016 Cumartesi günü, Marmara Salonu’nda saat 15.15’te düzenlenecek bir törenle verilecek.

 

Çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş, özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen TUDEM Edebiyat Ödülleri, 2003’ten bu yana düzenlediği yarışmalarla yayın dünyasına farklı türlerde 50’yi aşkın eser kazandırdı.

 

Her yıl farklı edebi bir tür üzerine odaklanan yarışma bu yıl 10-12 yaş grubuna yönelik olarak kısa öykü dalında yapıldı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Şafak Okdemir, “Nice Nine’nin Zeytini” isimli çalışması ile birincilik ödülünün sahibi oldu. Ali Benice imzalı “Öykü Adında Öyküler”ikincilik ödülünü alırken, Elif Yonat Toğay’ın “Atıştırmalık Öyküler” adlı eseri yarışmada üçüncü seçildi. Mansiyon Ödülleri ise Koray Avcı Çakman’ın “Bambaşka Bir Dünya”, Özlem Dertsiz’in “Kopya Mı Kim Çekmiş?”, Kadri Kerem Karanfil’in “Yüreği Güneşli Çocuk” isimli çalışmalarına verildi.

 

Bu yılki yarışmada birinciye 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, mansiyon sahiplerine 1.000 TL olarak belirlenen para ödüllerinin yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelcikleri de törende sahipleriyle buluşacak.

 

Program kapsamında “Roman Sayıyla Öykü Nakavtla Kazanır”: Öykü Üzerine Kısa Kısa” başlıklı bir panel de gerçekleştirilecek. Dr. Ayşegül Utku Günaydın’ın yöneteceği panele, Feyza Hepçilingirler, Habib Bektaş, Hakan Bıçakcı ve Yekta Kopan konuşmacı olarak katılacak.



TUDEM Edebiyat Ödülleri yarışmalarının seçici kurullarında, bugüne kadar Ataol Behramoğlu, Can Göknil, Kemal Özer, Rutkay Aziz, Sezgin Kaymaz, Yıldız Kenter, Ülkü Tamer, Sennur Sezer gibi edebiyat ve kültür dünyamızın önde gelen isimleri yer aldı.

 

 


Etiketler tüyap
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin