TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor?

Çok konuşulan yarışma, üçüncü sezonuyla ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor?

Türk televizyonculuk tarihinde ilk olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve izleyicinin büyük beğenisini toplayan “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” üçüncü sezonuyla TRT 1’de başlıyor. Yeni yarışmacılar ve yeni dekoruyla ekranlara gelecek olan Program, bu yıl da Ramazan ayında ekrana gelecek.



TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor?



2017 yılından 2019 Ramazan-ı Şerifine...



2017 yılı Ramazan ayından bu yana her Ramazan döneminde TRT 1’de yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" 5 Mayıs 2019’dan itibaren Ramazan ayı boyunca her gün TRT 1 kanalında yayınlanacak. Bu çok “özel” ve özgün yarışmanın müjdesiyle birlikte katılım başvuruları da başladı.



Yarışmaya telefon ve İnternet üzerinden başvuru yapılabilecek… Her Bölümde 5 Yarışmacı Jürinin ve milyonların Karşısına Çıkacak…



TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor? - Resim : 2



*Yarışmacı adayları Kur'an-ı Kerim’i okuma görüntülerini whatsapp üzerinden 0505 0 188 500 numaralı hatta göndererek ve de www.trt1tilavet.com web adresindeki başvuru formunu 15 Mart Cuma gününe kadar doldurarak yarışmanın ön elemesine başvurularını tamamlanmış olacaklar. Ön eleme komisyonu tarafından başarılı bulunan adaylar, TRT 1 ekranlarında Jürinin ve milyonlarca izleyicinin karşısında yarışmacı olarak yeteneklerini sergileyecekler. Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak yarışmada 5 yarışmacımız Kur'an-ı Kerim okuyacak ve ardından jüri üyeleri ve stüdyodaki seyirciler tarafından puanlamaya tabi tutulacak…



TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor? - Resim : 3



Hafta finalleri ve Ay finali



Puanlama sonucunda gün birincisi olan yarışmacılar hafta finaline, hafta birincileri ve ikincileri ise ay finaline yükselecek. Yarışmada ayrıca her bir jüri üyesinin bir yarışmacıyı direkt olarak hafta finaline taşıma yetkisi de olacak. Programa katılan yarışmacılara çeşitli hediyeler verilecek.



TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor? - Resim : 4



Jüri üyeleri kimler?



"Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda Programın Sunuculuğunu Diyanet Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç üstlenirken, Jüride Dr. Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu ve Osman Eğin hocalar jüri üyeleri olarak görev yapacak, ayrıca hafta finallerinde Hafız Osman Şahin’de (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) jüri ekibine katılacak.



"Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Programımız, 5 Mayıs 2019 dan itibaren Ramazan ayı boyunca TRT 1 kanalından yurt içinde ve yurt dışındaki yüz milyonlarca izleyicisiyle buluşarak; Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunarken aynı zamanda yayınlanacak mealiyle de kalplere ve gönüllere taht kuracak.



TRT'nin hangi yarışması ekrana dönüyor? - Resim : 5


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin