TRT'nin dev bütçeli dizisi "Aliya"da Tayyip Erdoğan'ı hangi oyuncu canlandırdı?

"Aliya" dizisinin çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin dev bütçeli dizisi "Aliya"da Tayyip Erdoğan'ı hangi oyuncu canlandırdı?

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde hayata geçirileceğini duyurduğu 6 bölümlük mini dizi "Aliya"nın çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 



Bağımsız Bosna Hersek'in Kurucusu, efsane devlet adamı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan dizide başrolü ünlü tiyatrocu Yurdaer Okur canlandırdı. Sancak Medya imzalı dizinin son bölümünde İzzetbegoviç'i 2003 yılında hasta yatağında ziyaret eden Tayyip Erdoğan'ı kimin canlandıracağı ise merak konusuydu.



Sinema tadındaki dizide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolüne hayat verecek olan oyuncu için titiz bir cast çalışması yapıldı. Sonunda Şehir Tiyatroları oyuncusu Savaş Barutçu'da karar kılındı.



TRT'nin dev bütçeli dizisi "Aliya"da Tayyip Erdoğan'ı hangi oyuncu canlandırdı?



1990 yılından beri dizilerde rol alan, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Barutçu'nun rol aldığı projeler arasında "Çiçek Taksi", "Arka Sokaklar", "Avrupa Yakası" ve "Doktorlar" gibi reyting rekortmeni projeler de bulunuyor. Dev bütçeli dizinin ilk bölümlerine yönetmen olarak imza atan ödüllü ünlü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç görevini daha sonra Ömer Gökhan Erkut'a devretti. Bosna'da çekilen iddialı dizide İzzetbegoviç'e hayat veren Yurdaer Okur'un gençliğini Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencisi Burak Poyraz canlandırdı. 



Bosna halkının son iki yüz yıllık tarihi ve geleceğe dair umutlarının anlatıldığı diziyi, Ahmet Tezcan kaleme aldı. 90 dakikadan oluşan 6 bölümlük dizi, güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Aliya İzzetbegoviç'in eşi Halide Hanım'ı Görkem Yertan'ın, aynı zamanda şu anki Bosna Hersek Cumhurbaşkanı olan oğlu Bakir İzzetbegoviç'i Berke Üzrek'in, kızı Sabina İzzetbegoviç'i Dilşat Çelebi'nin oynadığı dizide Bosna'nın Milli kahramanının diğer kızı Leyla İzzetbegoviç'i ise Duygu Yürükçe canlandırdı. "Aliya" dizisinde Bosna Kasabı olarak tanınan Sırp Cumhuriyeti'nin Devlet Eski Başkanı Radovan Karadziç rolüne ise Mehmet Çepiç hayat verdi. Ayrıca "Aliya"da Erdal Bilingen İzzetbegoviç'in babası Mustafa'yı, Bilal Bulut Aliya'nın hapishane arkadaşı Keço'yu, Barış Çon Aliya'nın eniştesini, gazeteci Meryema'yı ise Seda Kement oynadı. 



 



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntaş76@gmail.com


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin