TRT: Ne yayınlayacağımıza siz karar verin

TRT, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay, MİT, MGK ve RTÜK’e bir yazı göndererek, yayınlanmasını istedikleri programları sordu.

Google Haberlere Abone ol
TRT: Ne yayınlayacağımıza siz karar verin

Yazının ekinde “Toplumsal Konular, Uluslararası Konular, Kültür-Sanat ve Spor'' başlıkları yer alırken, ilk talep Genelkurmay'dan geldi. Genelkurmay, terörle mücadeleye dönük yayınlar isterken, Aile Bakanlığı da boşanma konusunun işlenmesini önerdi.  Malatya Belediyesi ise “Kayısı” konusunda yayın talebinde bulundu.



PLAN TASLAĞI



Kamu kurumlarına gönderilen Genel Müdür İbrahim Eren imzalı yazıda ‘'Kurumumuzca ‘2019 TRT Genel Yayın Planı' taslağı hazırlık çalışmalarına başlanmıştır. Bu bağlamda, 2019 yılında yayınlarımızda yer almasında yarar görülen öncelikle işlenecek konular, kampanya şekline dönüştürülecek konular ve genel yayın planımızın genel çerçevesi ile, özellikle ekli listede belirtilen konu başlıkları hakkında görüş ve tekliflerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Belirtilen hususlara ait bilgi, görüş ve tekliflerinizin 15.05.2018 tarihine kadar gönderilmesini tensiplerinize arz ederim.” denildi.



TRT'NİN GELENEĞİ



SÖZCÜ'ye konuşan TRT yetkilileri, “Bu, rutin bir yazı. Her sene gönderiliyor. Kurum ve kuruluşlardan öneriler alınıyor” dediler. 1997-2003 yılları arasında TRT'de Genel Müdürlük yapan Yücel Yener de, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, benzer yazıların eskiden beri gönderildiğini belirterek, “Bu, TRT'nin geleneğinde olan bir uygulama. TRT, kamu kurumu olduğu için kamu kurumlarından teklif ister. Kurumlar da ister yollar ister yollamaz. TRT gönderilen her teklifi dikkat almak zorunda da değil” dedi.


Etiketler trt MİT MGK RTÜK
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin