THE TIMES: ZİYARET İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMELİ

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin "stratejik bir köprü" oluşturduğunu, Kraliçe Elizabeth’in Türkiye’yi resmi ziyaretinin iki ülke arasındaki bu ilişkiyi güçlendirmesi gerektiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
THE TIMES: ZİYARET İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMELİ

Bu tür ziyaretlerin İngiltere’nin ilişkilerini güçlendirip, dostluklarını tazelemeye, siyasi işbirliğini derinleştirmeye, yurtta ve dünyada kamuoyuna sembolik mesajlar vermeye yaradığına dikkat çekilen yazıda, "Kraliçe’nin çok az sayıdaki ziyareti, Türkiye’ye yaptığı ziyareti kadar zamanlaması yerinde ve önemli olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Türkiye’nin doğu ile batı arasında eşsiz bir köprü pozisyonunda olduğuna, AB ve dünyayla ilişkileri açısından önemli bir dönemden geçtiğine işaret edilen Times gazetesinin makalesinde, Türkiye’nin, huzursuz bir bölgede barışın ve istikrarın korunması ve gelişme için anahtar rol oynadığı kaydedildi.

Türkiye’nin soğuk savaş dönemi ve Ortadoğu’da devam eden kargaşalar süresince NATO’nun güçlü bir üyesi olarak kaldığına da dikkat çekildi.

Türkiye için de İngiltere’nin benzer şekilde büyük önem taşıdığı belirtilen makalede, İngiltere’nin Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin en büyük destekçisi olduğu, Tony Blair’in başbakanlığı döneminde Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin başlatıldığı ve İngiliz hükümetinin AB içindeki ortaklarının bu taahhütten geri adım atmamasını sağlamak için yoğun çaba harcadığı hatırlatıldı. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin