The New York Times'ta günün fotoğrafı AA'dan!

AA foto muhabirinin çektiği fotoğraf The New York Times gazetesinde yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
The New York Times'ta günün fotoğrafı AA'dan!

Anadolu Ajansı'nın (AA), Musul'dan geçtiği fotoğraf, dünyanın en saygın haber kuruluşlarından The New York Times'ın sitesinde günün fotoğrafları seçkisinin ilk sırasında yer aldı. Musul'da bir kamyonetin kasasında devriye gezen Kürt peşmergeleri gösteren fotoğraf, Onur Çoban imzasını taşıyor.



Son gelişmeler ışığında Irak'ın Musul kentine profesyonel ekibini gönderen AA, buradan elde ettiği görselleri de dünya basınına partner ajansları aracılığıyla ulaştırdı. Peşmergelerin Musul kentindeki kontrolünü gösteren kareler dünyanın en önemli medya organlarında yayınlanırken, The New York Times'ta da günün fotoğrafları arasında gösterildi.



AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, tüm dünya basınının odağında yer alan ve foto muhabirlerinin üs kurduğu Musul kentinde çekilen bir AA fotoğrafının TIME'da yayınlanıp The New York Times'ta günün fotoğrafı olmasının AA'nın üretim kalitesinde ve global yayıncılıkta geldiği noktanın göstergesi olduğunu söyledi. Yurdakul, "Oldukça tehlikeli bir coğrafyada risk alarak görev yapan arkadaşlarımızın üretimlerinin dünya medyasında böyle güçlü şekilde karşılık bulması bizi de global yayıncılığımız açısından umutlandırmaktadır" diye konuştu.



100. yıl vizyonu çerçevesinde tüm dünyada foto muhabiri ağını oluşturma çalışmalarına devam eden AA, 2013 yılından itibaren Fransa, ABD, Rusya, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Brüksel, Pakistan ve İsrail’de birer foto muhabiri görevlendirdi. Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürlüğünde de bölgelerinin yetenekli foto muhabirlerini kadrosuna katan AA, Hindistan, Endonezya, Brezilya, Venezuela, Tayland, Ukrayna gibi sıcak bölgelerde de serbest foto muhabirleriyle bu alandaki gücünü artırdı.



AFP Imageforum, DPA, Scanpix, Contacto, VI Images gibi önde gelen fotoğraf ajanslarıyla yaptığı anlaşmalarla dağıtım ağını büyüten AA, 2013’te Getty Images'le imzaladığı anlaşmayla da fotoğraflarını tüm dünya medyasına ulaştırmaya başladı.



İşte o fotoğraf



The New York Times'ta günün fotoğrafı AA'dan!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin