TGF: 'Uğur Mumcu dürüst gazeteciliğin sembolüdür'

Usta gazetecini ölüm yıldönümünde Türkiye Gazeteciler Federasyonu bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGF: 'Uğur Mumcu dürüst gazeteciliğin sembolüdür'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Uğur Mumcu'nun unutulmadığını, bağımsız gazetecilik anlayışının da her zaman örnek alınacağını söyledi.



24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde bombalı saldırı kurbanı olan Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun, aslında demokrasi şehidi olduğunu vurgulayan Karaca'nın açıklaması şöyle:



"Basın tarihimiz, basın özgürlüğü ve bağımsız cumhuriyet mücadelesi verirken, hain saldırılara, kanlı suikastlere kurban giden meslektaşlarımızla doludur. Gazetecilik mesleğinin cesaret ve kararlılıkla yapılması gerektiğinin savunucularından olan, meslek yaşamı boyunca tarafsız ve bağımsız bir kalem olarak kendisini halkına ve ülkesine adayan Uğur Mumcu, işte bu basın şehitlerimizin başında gelmektedir. Her 24 Ocak'ta aslında sadece Uğur Mumcu'yu anmıyoruz. Aynı zamanda onun hiç tavizsiz uyguladığı doğru, dürüst, yalansız, dolansız ve sadece halkın haber alma hakkını esas alan gazetecilik anlayışının yaşatılması mücadelesini veriyoruz. Karlı bir kış günü her geçen günkü yazısını yazmak üzere evinin önündeki otomobilinin içinde hain tuzakla havaya uçurularak katledilen Mumcu'nun katil ya da katillerinin henüz bulunamamış olması ve cinayetin de bu güne kadar tam anlamıyla aydınlatılamamış olması ise çok düşündürücüdür. Bu ülkede gerçek gazetecilerin kalemini hiç bir hain saldırı kıramamış, bundan böyle de kıramayacaktır. Örnek Gazeteci, Cesur Yazar Uğur Mumcu'yu kaybedişimizin 23. Yılı'nda saygıyla anıyoruz.’’


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin