TGC, 32. ölüm yıldönümünde unutmadı!

7 Temmuz 1983'de hayatını kaybeden gazeteci için anma mesajı.

Google Haberlere Abone ol
TGC, 32. ölüm yıldönümünde unutmadı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, kurumda 27 yıl boyunca genel sekreterlik yapan Mustafa Yücel’in 32. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Mesajda şu görüşler yer aldı:



Cemiyetimizin ilk profesyonel Genel Sekreteri olan Mustafa Yücel 27 yıl boyunca bu görevi üstlendi. Aynı zamanda bir eğitimci olan ve Hoca lakabıyla anılan Mustafa Yücel görevi süresince Cemiyetimizi bu güne ulaştıran prensiplerini yerleştirmiş, üyelerin saygı ve sevgisini kazanmıştır. Bir dönem Kurucu Meclis’te de görev yapan Mustafa Yücel, bilgisi, hoşgörülü davranışları ve gazetecilerin her sorununa çözüm arayan tavrıyla öne çıkmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak 32. ölüm yıl dönümünde Mustafa Yücel Hoca’yı saygıyla, sevgiyle, özlemle ve mesleğimize yaptığı hizmetlerden ötürü şükranla anıyoruz.



TURGAY OLCAYTO: GENÇ GAZETECİLERE HOŞGÖRÜLÜ BİR EĞİTİMCİYDİ



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Mustafa Yücel’in ölüm yıl dönümünde şunları söyledi:



"Mustafa Yücel’i, gazeteciliğe ilk başladığım günlerde Selim Ragıp Emeç’in Son Posta Gazetesi’nde tanıdım. Gazetenin yalnız yazı işleri müdürü değil, en etkili karar verici insanıydı. Henüz gazetede spor muhabiri olarak çalışmaya başladığım günlerde odasına çağırdı ve beni polis muhabirliğine yönlendirdi. Son Posta’nın kapanmasından sonra da hocayla ilişkimiz hiç kopmadı. Ne zaman bir sorunumuz olsa Mustafa Yücel’e başvururduk. Bilgili, genç gazetecilere hoşgörülü bir eğitimciydi. Ondan çok şey öğrendiğimizi düşünüyoruz. 32. ölüm yıl dönümünde kendisini, sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz"



ORHAN ERİNÇ: TGC’YE OLAĞANÜSTÜ KATKILARI OLDU



Mustafa Yücel ile birlikte çalışan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkanı Orhan Erinç, şöyle konuştu:



“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin en uzun süreli başkanı Burhan Felek ile en uzun süreli genel sekreteri Mustafa Yücel; Cemiyet’in kurumsallaşmasında en önemli katkıları olan 2 meslek büyüğümüzdür. Öğretmenliği nedeniyle meslektaşlarımız arasında ‘hoca’ olarak anılan Mustafa Yücel’i, 32 yıl önce bugün kaybetmiştik.



Mustafa Yücel’in benim meslek yaşamımda 2 önemli süreci vardır. Birincisi, ben 14 Şubat 1957’de onun genel yayın yönetmeni olduğu Son Posta Gazetesi’nde gazeteciliğe başladım. Bugünlere ulaşmamda kendisinin katkılarına şükran borçlu olduğumu belirtmek isterim.  İkincisi de, 1973’te onun yardımcılığına getirildim. Mustafa Yücel hocanın en önemli özelliklerinden biri de çok başarılı sorun çözücü olmasıdır. Basınımıza ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne olağanüstü katkıları nedeniyle unutulmazlarımızın başlarında yer alır. Kendisini bugün de saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz"



MUSTAFA YÜCEL KİMDİR? 



1917 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İÜ. Edebiyat Fakültesi'nde eğitim gördü. Mesleğe Zekeriya Sertel ile Halil Lütfi Dördüncü 'nün yayımladığı Tan Gazetesi'nde başladı. 1936 yılında, Selim Ragıp Emeç ile Ekrem Uşaklıgil'in çıkarttıkları Son Posta Gazetesi'ne geçti. Gazeteciliğin çeşitli dallarında görev yaptı. 1956'da TGC Genel Sekreterliği'ne getirildi. Bu görevini, hayata gözlerini kapayıncaya kadar, tam 27 yıl ara vermeden sürdürdü. İÜ. Gazetecilik Enstitüsü ile İÜ. Basın Yayın Yüksek Okulu'nda Öğretim Görevlisi olarak, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. 1981'de Danışma Meclisi'ne MGK kontenjanından üye seçildi. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 7 Temmuz 1983’de vefat etti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin