Telekulak skandalında yeni incelemeler!

HSYK, gazeteciler, siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları ve ünlülerin sahte isimlerle dinlenmesiyle ilgili harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Telekulak skandalında yeni incelemeler!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK), siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları ve ünlülerin sahte isimlerle dinlenmesine ilişkin 100'e yakın hakimle ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.



HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın 2008-2009 yıllarında yapılan dinlemelere ilişkin yürüttüğü soruşturma sırasında Paralel Devlet Yapılanması'nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıkmıştı.



"Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında iş dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Ayrıca ünlü gazeteciler ve bürokratların da uydurma suçlamalarla defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi.



Gerçek isimlerin yazılmadığı usulsüz dinleme kararlarında yer alan telefon numaralarının kimlere ait olduğu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtlarından karşılaştırılarak belirlendi.



Üçer aylık periyotlarla tekrarlanan ve 2 yıl süren "telekulak skandalının", 2008 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar devam ettiği, bazı ünlüler için 6 kez mahkeme kararı çıkartılarak yasa dışı dinlemelerin sürdürüldüğü belirtildi.



Ceza davası da açılabilecek



Dinleme taleplerini kabul eden 100'e yakın hakim hakkında inceleme başlatıldı. Bu hakimler hakkında meslekten ihraç dahil disiplin cezalarına ilişkin talepler HSYK 2. Dairesince görüşülerek karara bağlanacak. Ayrıca haklarında ceza davası da açılabilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin