Teknoloji markasından Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2 yıl bekleyelim 5G’ye geçelim" önerisine bir teknoloji markasından destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji markasından Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2 yıl bekleyelim 5G’ye geçelim" önerisine Ericsson yöneticisinden destek geldi.



Ericsson'un kablosuz ağlarla ilgili araştırma bölümünde yönetici olan Magnus Frodigh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erickson şirketinin  2020 yılında bütün dünyada   5G kablosuz ağ teknolojisine geçilmesi hususunda tüm hazırlıkların bitirdiğini ve eğer teknolojik ilerleme bugünkü seyrinde giderse bir kaç yıla kadar bile5G sisteminin kullanılmaya başlanacağını" belirtti.  



Frodigh, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5G açıklamasına da atıfta bulunarak, Türkiye'nin bir kaç yıl içerisinde 5G kablosuz ağ teknolojisine geçmesinin imkansız olmadığını kaydetti.



Frodigh, Güney Kore'nin 5G teknolojisi konusunda Türkiye gibi çok istekli olduğunu ve ilk denemenin Güney Kore'de gerçekleştirilecek 2018 Kış Olimpiyatları'nda yapılacağını belirtti. 



Japonya'nın da bu konuda çok istekli olduğunu ifade eden Frodigh, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 5G bağlantısının hazırlanması ve devreye girmesi için yoğun çaba sarf ettiğini bildirdi.



İsveç'in başkenti Stockholm'ün Kista bölgesindeki araştırma ve geliştirme laboratuvarında geçen yıl ilk kez 5G teknolojisini denediklerini söyleyen Magnus Frodigh, saniyede 640 megabayt veri göndermeyi başardıklarını ifade etti. Frodigh, Japonya'nın NTT DoCoMo ve Güney Kore'nin SK Telecom şirketlerinin yetkililerinin de bu tarihi ana şahitlik ettiğini söyledi.



5G teknolojisinin sürücüsüz araçların yaygınlaşması gibi birçok teknolojik yeniliği beraberinde getireceğini dile getiren Frodigh, 5G sayesinde araçlar arasında bilgi alışverişinin anında ve kesintisiz sağlanacağını, böylece sürücüsüz araçların güvenli şekilde trafikte yol alabileceğini kaydetti. 



Frodigh, 5G teknolojisiyle az enerji tüketen sistemler kurulabileceğini, bu nedenle daha dar radyo frekansları kullanılarak bütün dünyadaki cihazlarla uyumlu aygıtlar yapılabileceğini anlattı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin