'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun babası 'Tek Teker' lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun ölümüne yol açan kaza ilçede tartışma çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun babası olan, Türkiye'nin motosiklet şovlarıyla tanıdığı 'Tek Teker' lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun ölümüne yol açan kaza ilçede tartışma çıkarttı. Eski Belediye Başkanı ile yeni belediye başkanı arasında polemik çıktı.



'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı



Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde dün yaşanan kazada 'Tek teker' lakaplı Arif Razgatlıoğlu (59) yönetimindeki 33 NE 303 plakalı motosiklet ile tali yoldan çıktığı iddia edilen İsmet Oğuz yönetimindeki 07 UJ 797 plakalı kamyonet çarpışmıştı. Kazada, Razgatlıoğlu ile motosikletteki kız arkadaşı Ülkü Özcan (20) olay yerinde yaşamını yitirmişti.



Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun babası, "tek teker Arif" olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu'nun cenazesi adli tıp morgundan alındı.





Kazada hayatını kaybeden Razgatlıoğlu'nun cenazesini almak için oğulları Toprak ve Tümay ile yakınları Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki Adli Tıp morguna geldi. Burada taziyeleri de kabul eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, gözyaşı döktü.



'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı - Resim : 2



Kenan Sofuoğlu'ndan açıklama



Sofuoğlu, burada gazetecilere, Arif Razgatlıoğlu'nun çocukluğundan bu yana tanıdığı, Türkiye'nin en önemli motosiklet figürlerinden olduğunu söyledi.



Toprak'ın kendisinin öğrencisi olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "Toprak'tan dolayı sık sık görüşüyorduk. Bu şekilde hayatını kaybetmesi bizi çok etkiledi ve üzdü. Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Ben de bu tür kayıpları çok yaşadım. Allah, iki çocuğuna sabır versin. Bu yaştaki çocuklar için en ağır şey babalarını kaybetmeleri. Toprak daha 20'li yaşlarda." dedi.



"Motosiklete binen herkese dikkatli olmaları gerektiğini, otomobil sürücülerinin motosikletlerin hızını anlayamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Bütün motosiklet dostlarının çok daha dikkatli olması gerekiyor." diyen Sofuoğlu, "Kazada ne kadar doğru bilmiyorum ama sürücünün alkollü olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şeyden birini kaybetmek de insanı çok üzüyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor." ifadelerini kullandı.



'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı - Resim : 3Kazada Ülkü Özcan da yaşamını yitirdi



Razgatlıoğlu'nun cenazesi, otopsinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla memleketi Sakarya'ya götürüldü.

Cenazenin, yarın öğle namazının ardından Orhan Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.



'Tek Teker Arif'in ölümü ilçede tartışma çıkarttı - Resim : 4



İlçede tartışma çıktı



Yaşanan kaza ilçede tartışmaya yol açtı. Kentin yerel gazetelerinden Yeni Alanya'ya konuşan Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, kaza için belediyeyi suçladı, "Gazipaşa Belediye Başkanı olduğum 2005 yılında deniz yoluna 3 metre 60 santim uzunluğunda, 10 santim yüksekliğinde, Türk Standartları Enstitüsü ve dünya standartlarına uygun hız tümsekleri yapmıştık. Bu tümseklerden sonra deniz yolunda kaza oranı neredeyse sıfır olmuştu. Hiç ölümlü kaza görmedik, duymadık. Ancak son yerel seçimde göreve gelen yeni Gazipaşa Belediyesi yönetimi bu yoldaki hız tümseklerini söktü, yola sıcak asfalt yaptı ve standardı ve teknik geçerliliği olmayan, 10 santim genişliğinde, plastik hız tümsekleri koydu. Bu konudaki uyarıları hiç dikkate almadılar. Şu ana kadar en az 20 kişi yaşamını yitirdi" dedi.



Yeni başkandan cevap



Yerel sitelerden Alanya Adres'in haberine göre ise yeni Başkan Adil Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, şu açıklamaya yer verdi:



Deniz yolunda dün meydana gelen trafik kazasında Avrupa Superstock şampiyonu, gururumuz Toprak Razgatlıoğlu'nun, yine motosiklet tutkunu babası Arif Razgatlıoğlu ve beraberindeki arkadaşı ne yazık ki hayatını kaybetti. Bizleri derinden üzen bu elim kazada yaşamını yitiren Arif Razgatlıoğlu ve arkadaşına Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Bu olayda ve öncesinde yaşanan kazalarda aldığımız tedbirleri görmezden gelerek bizleri sıcak asfalt yapmakla suçlayanları da şaşkınlıkla izliyor, kendilerini kamuoyuna havale ediyorum. Trafikte önceliğin kurallara uymak olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Alınan tüm tedbirlere rağmen yaşanan kazalar ne yazık ki kural ihlali ve alkollü bir şekilde araç kullanmaktan kaynaklanıyor. (Hürriyet)



'Tek Teker Arif' ile arkadaşı kazada öldü!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin