Tartışma yaratan GetContact ne kadar haber oldu?

Özel hayatın gizliliğine bir darbe de GetContact’tan...

Google Haberlere Abone ol
Tartışma yaratan GetContact ne kadar haber oldu?

Akıllı telefonlarda mevcut olan birçok uygulamaya her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Bunlardan biri de son dönemin popüler aplikasyonu GetContact oldu. Telefon rehberine erişim izni veren bu uygulama, beraberinde güvenlik sorununu da getirdi. Medya Takip Merkezi (MTM), Google Play listesinde ilk sıraya yerleşen aplikasyonun, sosyal ve geleneksel medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar...



Akıllı telefon uygulaması olan ve kullanımı hızla yayılan Getcontact, beraberinde kişisel verilerin gizliliği sorusunu da gündeme getirdi. Buna rağmen, özellikle kullanıcılarının farklı telefon rehberlerinde hangi isimde kaydedildiğini görmek istemesi ve bunu çektikleri resimle sosyal medyada paylaşması, aplikasyonun kullanımını hızlandırdı.



Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi DigiLUP’ın son bir haftada sosyal medyada yaptığı incelemeye göre uygulama ile ilgili yaklaşık 30 bin 131 ileti paylaşıldığı belirlendi.



Kısa sürede popüler olan aplikasyonun yarattığı güvenlik sorunu üzerine Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), içlerinde Getcontact'ın da bulunduğu 25 uygulama için inceleme başlattı.



MTM, Getcontact uygulamasının medyadaki raporunu inceledi. Rapora göre aplikasyon yazılı basında ve internet medyasında yaklaşık 2 bin haberin konusu oldu.



Tartışma yaratan GetContact ne kadar haber oldu?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin