Tarkan’ın 'Beni Çok Sev' şarkısı hakkında dördüncü kez çalıntı suçlaması yapıldı!

Tarkan’ın 44. Altın Kelebek Ödül Töreni’nde “Yılın Şarkısı” seçilen “Beni Çok Sev” parçası hakkında, yeni bir çalıntı iddiasının daha olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tarkan’ın 'Beni Çok Sev' şarkısı hakkında dördüncü kez çalıntı suçlaması yapıldı!

Sözlerine Günay Çoban’ın, bestesine ise Serkan İzzet Özdoğan’ın imza attığı şarkıyla ilgili daha önce üç çalıntı iddiası birden gündeme gelmişti. İddialardan ilki “Beni Çok Sev”in Cem Özkan’ın “Olmayacak Bir Hayal” şarkısıyla birebir aynı olduğu yönündeydi. Geçen günlerde gündeme gelen ikinci iddia da “Beni Çok Sev” şarkısıyla başrolünü Erkan Petekkaya ile Hatice Şendil’in paylaştığı  “Dila Hanım” dizisinin aşk temalı müziğinin birebir benzerliğiydi. Üçüncü iddia ise Ayşe Mine’nin 80’li yıllarda seslendirdiği “Ellerim Uğurlar” şarkısının da Tarkan’ın “Beni Çok Sev” şarkısına benzediği yönündeydi. Düğünlerin vazgeçilmez şarkısı olan “Beni Çok Sev”le ilgili ayrıca müzisyen Seda Bütün tarafından da kısa adı MSG olan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne başvuru yapıldığı öğrenildi. 17 Kasım’da MSG’nin Teknik Kuruluna başvuran Seda Bütün, youtube’da paylaştığı “Platonik Aşk” adlı şarkısıyla Tarkan’ın seslendirdiği “Beni Çok Sev”in benzerliğinin incelenmesini talep etti. Seda Bütün’ün talebini hemen değerlendirmeye alıp teknik incelemeyi 1 Aralık’ta tamamlayan MSG, hazırladığı raporda şu açıklamaya yer verdi:



“Her iki eserin de ilk iki ölçüleri aynı olmakla birlikte, kullanılan bu ölçüler daha önce birçok eserde kullanıldığı ve bu ölçüler her iki eserin de ana temasını oluşturmadığı için herhangi bir benzerlik tespit edilememiştir.”



MSG, aynı raporu geçen yaz Cem Özkan’ın müzik şirketinin yaptığı başvuru sonrası da vermiş ve "Beni Çok Sev"in çalıntı olmadığını ilan etmişti.



 



Birsen ALTUNTAŞ



birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin