Tarık Ünlüoğlu, Medyatava'ya konuştu: Oynamadığıma dair belge göstersinler, yarın istifa ederim

Oyuncu Tarık Ünlüoğlu'ndan Devlet Tiyatroları'nın 'prim' açıklamalarına yanıt...

Google Haberlere Abone ol
Tarık Ünlüoğlu, Medyatava'ya konuştu: Oynamadığıma dair belge göstersinler, yarın istifa ederim

Ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu, teşvik priminin kesilmesi nedeniyle Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü ve arkadaşı Nejat Biricik'e "Sen kimsin ey Nejat Biricik" diyerek isyan etmişti. İlk olarak Hürriyet Kebelek yazarı Cengiz Semercioğlu'nun köşe yazısıyla gündeme taşınan bu tartışmalar ise giderek alevlendi.



Ünlüoğlu'nun bu tepkisine ilk yanıt, Devlet Tiyatroları Sanat İletişim Koordinatörlüğü'nden geldi. Koordinatörlük konuyla ilgili "Kendisine teklif edilen ‘Ziyaretçi’ adlı oyunu kabul etmedi. 4-5 yıldır hiçbir oyunda yer almadı. Prim işten kaçanlara değil, çalışan oyunculara verilir. Burası kimsenin çiftliği değil" ifadeleriyle yanıt verirken, ikinci açıklama ise İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Zafer Kayaokay'dan geldi.



Kayaokay, Ünlüoğlu'nun tepkisiyle ilgili Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladı ve teşvik priminin 6 ayda bir ve performansa dayalı olarak verildiğini belirtti. Ayrıca bazı oyuncuların 15 yıldır sahneye çıkmayıp maaş aldığını belirten Kayaokay, Ünlüoğlu'nun 10 yıldır sahneye çıkmadığını ifade etti.



Medyatava, Devlet Tiyatrosu yetkililerinden gelen bu açıklamaları, Tarık Ünlüoğlu'na sordu. Tek Soru'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin