TACİZDEN TUTUKLU OLAN GAZETECİ KİM?

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Başbakan'dan cinsel tacizden tutuklu gazetecinin kimliğini açıklanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
TACİZDEN TUTUKLU OLAN GAZETECİ KİM?

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlığa yaptığı yazılı başvuruda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında yer verdiği cinsel tacizden tutuklu gazetecinin kimliğinin açıklanmasını istediğini söyledi.


TBMM’de bir basın toplantısı yapan Onur, Başbakan Erdoğan’ın 25 Ocak günü bir gazetenin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs. İçerideki gazeteci dedikleri işte bu suç isnatları ile yargılanıyor" dediğini aktardı.


Bu açıklamanın Oda Tv duruşması öncesinde yapılmasının kasıtlı değilse çok büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Onur, "Bu ifade, tarafsız olması gereken Başbakanın yargıyı yönlendirmesi, etkilemesi değil de nedir" dedi.


Cinsel tacizli tutuklu gazetecinin açıklanmasını da isteyen Onur, Türkiye Gazeteciler Sendikasının "gazetecilik mesleği dolayısıyla tutuklanan ve yargılanan gazeteciler" listesinde böyle bir ismin bulunmadığını söyledi.


ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin