Sütü kaynatmadan önce bunu yapın: Dibi tutan sütü önlemenin tüyosu bulundu. Meğer çözümü çok kolaymış

Süt kaynatırken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, dibinin tutmasıdır. Dibi tutan bir sütte hem yanık tadı oluşur hem de tencerelerimizi mahveder. Ancak bu yöntemle süt kaynatırken bir daha asla dibi tutmayacak. İşte sütün dibinin tutmasını önleyen ekili yöntem

Sütü kaynatmadan önce bunu yapın: Dibi tutan sütü önlemenin tüyosu bulundu. Meğer çözümü çok kolaymış

Süt, içerdiği vitamin, mineral ve bol protein nedeniyle sağlığımız için en faydalı içeceklerden biridir.

Kemik sağlığını koruyan ve güçlendiren süt aynı zamanda mide sorunlarına iyi gelir, diş çürüklerini önler, beyin işlevini korur ve cilt için faydalıdır.

Süt ister direkt olarak ister yoğurt yapımında ister sütlü tatlı yapımında kullanılsın, her kaynadığında dibi tutma ihtimali yüksektir.

Dibi tutan bir süt çok sinir bozucu olabilir. Sütün dibinin tutması sonucu hem tencereler kararak mahvoluyor hem de sütte yanık tadı oluşuyor.

Ancak sütün dibin tutmasını önleyen çok basit ama bir o kadar da etkili yöntem mevcuttur. Sizler için paylaştığımız bu pratik yöntem sayesinde bir daha süt kaynatırken asla dibi tutmayacak.

Süt kaynatırken gönül rahatlığıyla kaynatmak için bu yöntemi mutlaka deneyin! İşte sütün dibinin tutmasını önleyen o yöntem…

Sütü kaynatmadan önce bunu yapın: Dibi tutan sütü önlemenin tüyosu bulundu. Meğer çözümü çok kolaymış

Sütün dibi tutmaması için ne yapılır?

Süt kaynatırken dip tutma sorunu herkesin karşılaştığı sorunlardan biridir. Süt, uzun süre ısıya maruz kaldığında yanar ve böylece tencerenin dibi tutar.

Çünkü, süt yağlı bir yapıya sahiptir. Sütün dibinin tutması sonucu oluşan tencereye yanığı ve sütteki yanık tadı en sinir bozucu durumlar arasında yer alır.

Sütün dibinin tutmaması için çok basit ama etkili bir yöntem var. Öncelikle kullanacağınız kaşık önem taşır. Sütü karıştırmak için kullanacağınız kaşık mutlaka tahta olmalıdır.

Ancak tahta kaşıklar yuvarlak değil yassı olmalıdır. Sütü sürekli durmadan karıştırmanız da önemlidir.

Tahta kaşıkla sütü kazır gibi kaynatmalısınız. Sütün dibinin tutmaması için bir diğer yöntem ise sütü kaynatmadan önce tencereyi bir miktar suyla ıslatmaktır.

Tencereyi suyla ıslattıktan sonra ise suyun hepsini sakın dökmeyin. Tencere dibinde mutlaka bir miktar su bırakmaya özen gösterin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin