'Survivor' faciasında ölenler için anma töreni

Arjantin'deki helikopter kazasında hayatını kaybeden sporcular için Fransa Milli Spor Enstitüsü'nde anma töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Survivor' faciasında ölenler için anma töreni

Fransız televizyon kanalı TF1 için hazırlanan ve Fransa'nın 'Survivor'u olarak bilinen 'Dropped' adlı televizyon şovunun Arjantin'deki çekimi sırasında meydana gelen helikopter kazasında ölen sporcular için Fransa'nın başkenti Paris'te anma töreni düzenlendi.



Fransa Milli Spor Enstitüsü'ndeki (INSEP) törene kazada hayatını kaybeden sporcuların yakınları ve Spor Bakanlığı yetkilileri katıldı.



Sporcuların anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Camille Muffat'ı hatırlatarak, "25 yaşında ölmeyiz. Onun sıradışı bir kariyere ulaşmak için zamanı vardı" dedi.



Spor camiasının yasta olmasının bütün bir ülke için yas anlamı taşıdığını belirten Kanner, "Arjantin'de uzaklara giden biraz da Fransa'nın kendisidir. Yaşamlarını yoğun bir şekilde geçirmiş insanlar hakkında yoğun duygular yaşıyorum" diye konuştu.



Muffat, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 400 metre serbest yüzme rekoru kırarak altın madalya kazanmıştı. Fransa'nın en gözde sporcuları arasında yer alan Muffat tek bir olimpiyat oyununda 3 madalya birden kazanan 3 Fransız sporcu arasında yer alıyordu.



"Işığı gösterenler ebedidir"



Fransa Olimpiyat Komitesi Başkanı Jean-Michel Brun ise kazada yaşamını yitiren sporcuların her zaman hatırlanacağını belirterek, "Işığı gösterenler ebedidir. Sizi asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.



Öte yandan Fransa Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu'ndan (BEA) iki uzmanın, kazayla ilgili araştırma yapmak için Arjantin'e gittiği bildirildi. BEA'dan yapılan açıklamada ekibe helikopter üreticisi firmayı temsilen bir danışmanın da katıldığı belirtildi.



Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in bin 170 kilometre kuzeybatısında Villa Castelli bölgesinde yapılan televizyon şovu çekimleri sırasında iki helikopterin çarpışması sonucu dün meydana gelen kazada helikopterlerde bulunan 10 kişiden kurtulan olmamıştı. Kazada 3'ü sporcu olmak üzere 8 Fransız vatandaşı ve 2 Arjantinli pilot hayatını kaybetmişti.



Kazada yaşamını yitiren 28 yaşındaki boksör Alexis Vastine 2008 yılında Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. Vastine'nin en büyük hayalinin gelecek yıl Rio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğu biliniyordu.



Ölümüyle Fransa'yı yasa boğan diğer bir sporcu 57 yaşındaki Florence Arthaud ise dünyanın en iyi yelkencileri arasında yer alıyordu. Arthaud, dünyanın en zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u 1990 yılında kazanmıştı. Ünlü yelkenci 2009 yılında da 'Özgürlüğün Rüzgarı' isimli otobiyografisini yayımlamıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin