Sürüklenen ceset görüntüsüyle ilgili önemli gelişme!

Cenazeyi yerde sürükleyen polislerin isimleri belirlendi...

Google Haberlere Abone ol
Sürüklenen ceset görüntüsüyle ilgili önemli gelişme!

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre; Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde 3 Ekim günü çıkan çatışmalarda öldüğü öne sürülen ve zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenme görüntüleri ortaya çıkan Hacı Lokman Birlik’le ilgili ailesinin suç duyurusu üzerine, ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçuyla 4 Ekim’de Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.



Açılan soruşturma kapsamında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şırnak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne talimat verilerek Birlik’e ait olan sürüklenme görüntülerinin kimin tarafından internete sızdırıldığının tespit edilmesi istedi.



İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savcılığa verilen 14 Ekim tarihli cevap yazısında görüntülerin paylaşımıyla ilgili; “Bahse konu paylaşım içerikleri; polis aracı içerisinden, iş yeri güvenlik kamerasından çekilmiş iki ayrı video ve zırhlı polis aracına göre sağ arka çaprazdan çekilmiş bir adet fotoğraf olduğu tespit edilmiş, bu videoların ve görüntünün internette birçok sosyal paylaşım sitelerinde ve haber sitelerinde yüzlerce defa paylaşıldığı görülmüş, bu resimleri kim veya kimlerin çektiği ve internette ilk olarak kim veya kimlerin paylaştığının açık kaynak araştırmasında tespiti yapılamamıştır” Şeklinde ifade kullanıldı.



CENAZEYİ YERDE SÜRÜKLEYEN 6 POLİS İSMİ BELİRLENDİ



Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından savcılığa gönderilen 3 Kasım tarihli yazıda ise Hacı Lokman Birlik’in cesedini zırhlı araçla sürükleyen 6 özel harekat polisinin isminin tespit edildiği, bunlardan ikisinin ise idari soruşturma neticesinde görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.



İsmi tespit edilen polislerden ikisinin önümüzdeki hafta şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade vereceğini söyleyen avukat Büşra Demir, “Soruşturmada sadece 2 polisin ifadesinin alınması soruşturmanın kapsamlı yürütülmediğini göstermektedir. O gün zırhlı araçta bulunan herkes kesin ve net suçludur.



Çünkü orada bulunan polisler bir suçun işlendiğini görmelerine rağmen suçu üstlerine bildirmeyerek ‘suçu bildirmeme suçu’ işlemektedir. Olay yerinde bulunan diğer zırhlı araçlarda bulunan polislerin cenazenin başında hatıra fotoğrafı çektikleri görüntülerde anlaşılıyor. Soruşturmanın daha etkin ve kapsamlı yürütülmesini talep ediyoruz’’ dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin