SÜMEYYE ERDOĞAN'A BASIN KARTI MI VERİLDİ? BASIN KULİSLERİNİ DALGALANDIRAN HABER!

BYEGM tarafından yayınlanan ilk kez basın kartı alanlar listesinde yer alan “Sümeyye Erdoğan” adı, akşam saatlerinde başkent basın kulislerini karıştırdı...

Google Haberlere Abone ol
SÜMEYYE ERDOĞAN'A BASIN KARTI MI VERİLDİ? BASIN KULİSLERİNİ DALGALANDIRAN HABER!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’de siyaset danışmanı yaptığı kızı Sümeyye Erdoğan’a basın kartı verildiği yönündeki söylenti, Ankara basın kulislerinde dalgalanmaya yol açtı.


Basını Kartları Komisyonu’nun yıllık toplantısı, 6-7 Eylül’de Ankara’da yapıldı. Basın meslek örgütleri temsilcileri ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) temsilcilerinden oluşan komisyon, ilk kez basın kartı almaya hak kazananlar ile sürekli ve şeref basın kartı verilecekleri belirledi.


Gazeteciliğe resmen adım atanlarla meslekte kıdemleri tescil edilenlerin listesi BYEGM tarafından yayınlanırken, ilk kez kart alanlardan listenin 232. sırasında yer alan “Sümeyye Erdoğan” adı, kulislerde bir anda dalgalanmaya neden oldu. Liste, “Başbakan’ın kızına da mı basın kartı verdiler? Sümeyye Erdoğan ne zaman gazetecilik yaptı ki, basın kartı alıyor? İsim benzerliği olabilir mi?” sorularına yol açarken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı, BYEGM’yi arayarak, dosyayı istedi. Ancak BYEGM yetkilileri dosyanın kaldırıldığını söyledi.


RASLANTININ BU KADARI


Basın Kartları Komisyonu üyelerinden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi ise komisyonun çalışması sırasında, “Sümeyye Erdoğan” isminin dikkatini çektiğini, bu yüzden dosyasına baktığını belirterek, “Sayın Başbakan’ın kızı değil. Anne ve baba adı çok farklıydı” dedi.


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in de isim benzerliği olduğunu söylediği kaydedildi.


www.gazetecileronline.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin