'Sultan oyunculuğu bıraksa oyunculuk onu bırakmaz'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Sultan oyunculuğu bıraksa oyunculuk onu bırakmaz'

Kelebek yazarları Ömür Gedik, Cengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Sultan oyunculuğu bıraksa oyunculuk onu bırakmaz



Türkan Şoray’ın “Artık iyi senaryolar gelmiyor, oyunculuğu bıraktım” açıklamasını yorumlayalım. Böyle yetenekli bir sanatçının oyunculuğu bırakması sektörün ayıbı mı?



Onur Baştürk: Türkan Şoray’ın yaşındaki oyuncular Avrupa’da ya da Amerika’da çok çok iyi dizi ya da filmlerde hâlâ rol bulup kendilerini gösterebiliyorlar. Bizdeki sektör böyle değil maalesef. Tek bilinen şey, yakışıklı ya da güzel oyuncu bulmak. Bu arada Türkan Hanım da bence iyi bir film senaryosu beklemek yerine kaliteli bir dizide birkaç bölüm olsa bile yer almaya sıcak bakmalı. Belki yapımcılar da onun bunu kabul etmeyeceğinden ürküyorlardır.



Cengiz Semercioğlu: Kendisini iyi tanırım, Türkan Hanım fazlasıyla alıngandır. Kırılgandır, naiftir. Kesinlikle bir şeylere kırıldığı için bunları söylemiştir. Çünkü bir döneme damga vurmuş böyle dev isimlerin “Oyunculuğu bıraktım” demesiyle bitmez bu işler.



Türkan Hanım oyunculuğu bıraksa oyunculuk onu bırakmaz. Seyirci Sultan’ını bir yere bırakmaz. Türkan Hanım hemen kırılır ama kırgınlığı da çabuk geçer. Sektöre olan kırgınlığı da uzun sürmez, göreceksiniz geçecektir. Türkan Hanım’la, Fatma Girik’le, Kadir İnanır’la sokakta yürüdüm ben. Dünkü çocukların gördüğü ilgi bu dev isimlerin gördüğü ilginin yanında devede kulak kalır.



Ömür Gedik: Bu karar, sinema cephesinden gelecek iyi bir teklifle bozulur. Belki de bu açıklama rol bekleyen daha pek çok değerli oyuncu için de bir ara yol olur. Yapımcı ve senaristlere bir mesajdır bu.



Tiyatro sahnesi için Behzat Uygur’dan cevap geldi zaten, “Tiyatromuz emrindedir” diye seslendi Şoray’a. Bu seslenişlerin devamını televizyon ve sinema dünyasından da bekliyoruz.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin