Şule Çet soruşturmasında flaş gelişme!

Soruşturmasıyla ilgili iddianame tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şule Çet soruşturmasında flaş gelişme!

28 Mayıs'ta Ankara'da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet soruşturmasıyla ilgili iddianame tamamlandı.



Üniversite öğrencisi Şule Çet’in 28 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’daki bir plazanın 20. katından düşerek ölmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, iki sanık için “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tehdit” suçlarından ceza istendi.



Ne olmuştu?



20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet (20), Ankara'daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti.Olayın intihar olduğu iddia edilmişti.



Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay A. ve Berk A. soruşturma kapsamında daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



İlk ifadeleri



Çağatay A., ilk ifadesinde Şule Çet'in intihar ettiğini öne sürerek, “Kendisine engel olmaya çalıştım, atlarken tutmaya çalıştım ama başaramadım. Atlamasın diye tutuğum sırada parmaklarımda sıyrıklar oluştu” demişti.



Diğer zanlı Berk A. ise “Olay sırasında başka bir odadaydım. Neler yaşandığını bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.



Yurt genelinde protestolar düzenlendi



Olayın aslında bir cinayet olduğunu iddia eden, kadın örgütlerinin başını çektiği sivil toplum örgütleri de sanıkların aklanmaya çalışıldığı belirterek yurt genelinde “Şule İçin Adalet” yürüyüşleri düzenlemişler ve kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışmışlardı.



Avlu ekibinden 'Şule Çet için adalet istiyoruz' videosu!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin