'Soul Kraliçesi' Aretha Franklin hayatını kaybetti!

Aretha Franklin, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Google Haberlere Abone ol
'Soul Kraliçesi' Aretha Franklin hayatını kaybetti!

'Soul kraliçesi' unvanlı Aretha Franklin ilerleyen pankreas kanseri nedeniyle 76 yaşında hayatını kaybetti.



Aretha Franklin'in basın sözcüsü, sanatçının hayatını kaybettiğini açıkladı. 76 yaşında hayatını kaybeden sanatçıyla ilgili iki gün önce ailesi ölümünün beklendiği ile ilgili açıklama yapmıştı.



Franklin 2010 yılından beri pankreas kanseri ile savaşıyordu.



Aretha Franklin en son 7 Kasım 2017'de Elton John'un 25. yıl dönümü gala konseri vesilesiyle New York'taki Saint John the Divine Katedrali'nde sahneye çıkmıştı.



Eski Amerikan Başkanı Barack Oabama, 2015 Kennedy Center Honors etkinliğinde Aretha Franklin ile ilgili "Hiçbir sanatçı Afrikalı- Amerikalı ruhunu, blues'u, R&B'yi ve rock'n'roll'u onunki gibi bir güzellikle, umutla ve canlılıkla sunamaz." açıklamasında bulunmuştu.



'Soul Kraliçesi' Aretha Franklin hayatını kaybetti!



Aretha Franklin kimdir?



Aretha Franklin 25 Mart 1942'de Memphis Tennessee'de doğdu. Ailesi Franklin 2 yaşındayken New York Buffalo'ya taşındı, buradan da iki yıl sonra Michigan Detroit'e yerleştiler. 10 yaşında annesini kaybeden Aretha Franklin New Bethel Kilisesi'nde şarkı söylemeye başladı. Babası papaz olan Aretha Franklin kısa sürede karavanla yaptıkları 'kilise turları' sayesinde parlamaya başladı. 1956 yılında ilk albümü Songs of Faith'i çıkaran Aretha Franklin 18 Grammy Ödülü sahibidir ve 1987 yılında Rock and Roll Hall of Fame'e seçilen ilk kadın şarkıcıdır.



Aretha Franklin aynı zamanda dünya çapında 75 milyon albüm satışıyla gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılardan birisidir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin