SON DAKİKA!!! TURKUVAZ MEDYA, GREVE KATILANLARIN İŞ SÖZLEŞMELERİNİ FESHETTİ

MEDYATAVA- Turkuvaz Medya, greve katılan Sabah, Takvim ve Pasfotomaç gazeteleri ile dergi çalışanlarını işten çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA!!! TURKUVAZ MEDYA, GREVE KATILANLARIN İŞ SÖZLEŞMELERİNİ FESHETTİ

Bilindiği üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye Gazeteciler Sendikası’na Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş.’ye ait işyerlerinde 15.5.2007 tarihli yetki belgesi ile toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi verilmiştir. Bu yetki belgesine dayanarak Şirketimiz ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamış, ancak bu görüşmeler sonucunda bir mutabakata varılamaması sebebiyle Sendika tarafından grev kararı 13.02.2009 tarihinde uygulamaya konulmuştur.


Kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre, bu grev yalnızca Merkez ATV Prodüksiyon A.Ş. için alınmış olan yetki belgesi kapsamındaki işçiler, yani ATV televizyonu çalışanları için geçerlidir. Sabah, Takvim ve Pasfotomaç gazeteleri ile dergi çalışanları ise 21.1.2009 tarihli yetki belgesi kapsamındaki toplu iş sözleşmesi sürecine tabidir. 


ATV televizyonundaki greve televizyonumuz çalışanlarından hiç kimse katılmamıştır. Sefaköy, Balmumcu ve Ankara işyerlerinde grev yapan 10 personel Gazete ve Dergimiz çalışanlarıdır. Dolayısıyla,  bu personelimiz ATV grevine katılarak kanun dışı bir greve iştirak etmiştir. Gazete ve dergi personelinin greve katılmaması gerektiği hususu ilgililere hatırlatılmıştır. Yapılan bu  uyarılara karşın kanunsuz grevi sürdüren 10 personel ile hukuki süreç başlatılmış, Toplu İş Sözleşmesi ve Grev ve Lokavt Kanununun 45. maddesine göre iş sözleşmeleri feshedilmiştir.


Turkuvaz Medya


Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin