Somuncu Baba'nın hayatı beyaz perdeye taşınıyor

13. yy'da yaşayan Anadolu ereninin hayatı film oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Somuncu Baba'nın hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Hacı Bayram Veli'nin hocası Şeyh Hamid-i Veli'nin hayatı 'Somuncu Baba Aşkın Sırrı' filmiyle beyaz perdeye aktarılıyor. Somuncu Baba karakterini Furkan Palalı'nın canlandırdığı filmin çekimleri Aksaray'da devam ediyor. 



Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin 13'üncü yüzyılda Aksaray'da geçen yıllarını konu alan filmin çekimleri, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Güzelyurt başta olmak üzere 24 tarihi ve turistik mekanda yapılacak. Filmin senaryosu, Aksaraylı Yazar Mahmut Ulu'nun 'Somuncu Baba Aşkın Sırrı' romanından uyarlandı.



Çekimleri yaklaşık bir yıl sürecek filmde, Somuncu Baba karakterini oyuncu Furkan Palalı canlandırıyor.



Yönetmen Kürşat Kizbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Zinciriye Medresesi'nde Anadolu'nun önemli değerlerinden Somuncu Baba'nın hayatını anlatan filmin çekimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.



Filmi 4 mevsimde tamamlayacaklarını dile getiren Kizbaz, "Film, Aksaray'ın farklı coğrafyalarında yapılacak. Aralık Ayı boyunca 2 aylık çekimlerimiz, Zinciriye Medresesi ve Hasan Dağı'nda gerçekleşecek. Şu anda filmin 2 haftalık çekimlerindeyiz. Birkaç gün sonra ikinci dönem çekimlerimiz bitecek" şeklinde konuştu.



Fatih Sultan Mehmet'e kadar uzanan bir düşünce silsilesinin başlangıcı Somuncu Baba'nın hayatını filme taşımanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kizbaz, "Somuncu Baba, Anadolu'nun farklı coğrafyalarında çok fazla ele alınmış, sevilmiş bir velidir. Böylesine önemli bir şahsiyetin hayatını, felsefesini, düşünce iklimini ve mana alimini anlatmaya çalışmak, bizim asli görevimiz ve inancımızdır. Bugün hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" dedi.



Kizbaz, filmin gelecek yıl vizyona gireceğini aktararak şunları kaydetti:



"Çok yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Günde 16-18 saat çalıştığımız zamanlar oluyor. İnanarak ve özveriyle çalışıyoruz. Almış olduğumuz sonuç, yapmış olduğumuz çekimler, oyuncularımızın üstün performansı bizleri çok mutlu ediyor. Umut ediyoruz ki 2015 yılına damgasını vuracak büyük bir film olacak. Film, öncelikle Türkiye’de ardından dünyada gösterime girecek. Ulusal ve kültürel değerlerimizi büyük bir mutlulukla anlatacağız."



Furkan Palalı canlandırıyor



Başrol oyuncusu Furkan Palalı ise Somuncu Baba karakterini oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.



Somuncu Baba'nın 13'üncü yüzyılda yaşamış bir mutasavvıf ve Anadolu erenlerinden olduğunu söyleyen Palalı, "Burada Somuncu Baba'nın hayat hikayesini anlatıyoruz. Bu rolü almak benim için çok iyi oldu. Beyaz perde bu tarz projelerin yapılması taraftarıyım. İnsanlar, filmi izlerken bir şeyler öğrenebilecekler" diye konuştu.



Somuncu Baba'yı oynamanın zor bir iş olduğunu dile getiren Palalı, "O dönemleri yaşamak ve hissetmek, dönemin en önemli fikir adamlarından birisini canlandırmak çok keyifli, aynı zamanda da ciddi bir çalışma istiyor. Filminde Somuncu Baba'yı canlandırmak benim için gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.


Etiketler furkan palalı film
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin