Sokak tacizini videoya çekti, tecavüz tehdidi aldı!

ABD’de uğradığı sokak tacizini bir videoyla afişe eden kadın oyuncunun, tecavüz tehditleri almaya başlaması tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Sokak tacizini videoya çekti, tecavüz tehdidi aldı!

Sokak taciziyle mücadeleyi amaçlayan Hollaback! isimli sivil toplum kuruluşunun girişimiyle hazırlanan videoda, ouyuncu Shoshana Roberts tam 10 saat boyu New York sokaklarında geziyor. Dikkat çekmemek için siyah pantolon ve t-shirt giyen Roberts’ın önünden, sırt çantasında bir kamera gizli olan yönetmen yürüyor.



Kadın oyuncu, bu şekilde yürüdükleri 10 saat boyunca 100’den fazla kez sözlü tacize uğradı. Ayrıca ıslık ve göz kırpma gibi diğer taciz ‘yöntem’leri eksik olmadı. Bir vakada da, tanımadığı bir erkek Roberts’ın yanında yaklaşık 4 dakika boyunca yürüme hakkını kendinde buldu.



Asıl şaşırtıcı olansa, videonun yayınlanması sonrası Roberts’ın aldığı tepkilerdi. Videonun 1 milyondan fazla defa izlenmesinin ardından, Hollaback! örgütü YouTube’da yapılan yorumların bazılarının tecavüz tehdidi içerdiğini duyurdu. Örgütün direktmrü Emily May bu mesajların silindiğini söyleyip, ”Tecavüz tehditlerin birilerinin sinirini bozmayı başardığımızın kanıtı” dedi. (Diken)



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin