Skandal sözlere suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın aralarında bulunduğu bir grup, "6 yaşında çocukların evlenebileceğini" söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Skandal sözlere suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP Çankaya İlçe Örgütü, Kadın Dayanışma Vakfı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleriyle birlikte Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Nazlıaka, "Yıldız'ın, 6 yaşında çocukların evlenebileceğini söylediğini", "bunun çocuk istismarına yönelik bir cümle olduğunu" kaydetti.



Nazlıaka, "bu kişilerin sapkın zihniyetlerini, dini kullanarak topluma dayatmaya çalıştıklarını" belirtti.



Çocuk gelinlerin, çocuk annelerin, çocuk istismarının, ensestin ve pedofilinin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu söyleyen Nazlıaka, son 4 yılda 181 bin çocuk gelinin resmi kayıtlara geçtiğini, gerçekte rakamın daha yüksek olduğunu anlattı.



Nazlıaka, Yıldız'ın açıklamasıyla "suç işlemeye ve kanunlara uymamaya tahrik" suçlarını işlediğini öne sürdü.



Milletvekili Serter de Yıldız'ın, Sosyal Doku Vakfının başkanlığından "azledilmesini" isteyerek, "Yaptığı açıklama, açıkça çocuk tecavüzünü teşviktir, bunun başka bir anlamı yoktur. Çünkü 6 yaşındaki çocukla evlenemezsiniz, ancak 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edersiniz. O nedenle bu çok vahim bir açıklamadır" dedi.



Gruptakiler, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçelerini ayrı ayrı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. (AA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin