Şimdi ne iş yapıyor? Yayına veda eden gazetenin patronu sessizliğini bozdu

9 Şubat 2014’te yayın hayatına başlayıp 65 gün sonra, 14 Nisan’daki son sayısıyla okuyucularına veda eden Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey Hürriyet'e konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Şimdi ne iş yapıyor? Yayına veda eden gazetenin patronu sessizliğini bozdu

Ababey, “Son olarak Ağaoğlu’nun reklamını aldık. İlanın bedeli 6800 liraydı. Twitter’da bu olay büyüdü. 3 yazarımız istifa etti. Bundan dolayı okuyucular da koptular. Çöküşün nedeni bu oldu. Ağaoğlu’ndan da o reklamın parasını alamadık” dedi.



KARŞI gazetesinin sahibi tekstilci Turan Ababey, gazetenin kapanmasının ardından işini de kaybetti. Hacizlerle mücadele eden Ababey, bir akrabasının taksisinde şoförlük yapmaya başladı. Karşı gazetesi ‘Yalana karşı gerçeğin gazetesi’ sloganıyla 9 Şubat 2014’te yayın hayatına başlamıştı. 65 gün sonra, 14 Nisan’daki son sayısıyla okuyucularına veda etti. Gazetenin sahibi Turan Ababey, çalışanların paralarını ödememekle suçlandı. Daha sonra da sessiz sedasız ortadan kayboldu. İstanbulsokaklarında gece taksicilik yapmaya başlayan Ababey, sessizliğini Hürriyet için bozdu, Karşı’yı ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:



GEZİ’DEN ETKİLENDİM



Gezi Parkı protestoları sırasında Eren Erdem’le tanıştık. Arkadaş olduk. Gazeteprojeleri vardı. Finansman arıyorlardı. Beraber araştırdık. Gazeteyi çıkartacak kadar paramız vardı. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin