Sığınma evindeki kadınlara sahneden destek!

Yaşları 30 ila 60 arasında değişen, kimi diş hekimi, kimi bankacı olan 11 amatör kadın, tiyatro sahnesinde buluştu ve sığınmacı kadınlara destek olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sığınma evindeki kadınlara sahneden destek!

Bugüne dek hiç sahneye çıkmamış fakat iyi birer tiyatro seyircisi olan bu 11 kadın, 2014 yılında bir araya geldiler. 4 yıl boyunca her yıl, yeni bir oyun sahneye koydular. Kadınlar, dekorları el birliğiyle kendileri hazırladı. Kıyafetlerini, içlerinde terzilik konusunda yeteneği olanlar elleriyle dikti. Afişlerini bizzat tasarlayıp, saç ve makyajlarını da yine kendileri yaptılar.



Üstelik oyunlarını ücretsiz sahnelediler. Kadınlar, bugüne dek Cuma Boynukara’nın ‘O’nun Saltanatı’, Moliere’in ‘Kibarlık Budalası’, yine Moliere'in ‘Hastalık Hastası’ oyunu ile bu sene Tuncer Cücenoğlu’nun ‘Kadın Sığınağı’ adlı oyunlarını Elvan Ezgi Keskin Can yönetmenliğinde sahneye koydular.



KADINLARA DESTEK OLACAKLAR



Şimdi ise sahneye koydukları oyunlarla kadın sığınaklarına yardım gönderilmesini hedefliyorlar. Bugüne dek CKM, Barış Manço Kültür Merkezi, Duru Tiyatro, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gibi yerlerde sahneye çıkan, amatör bir şekilde başlayarak zamanla adeta profesyonelleşen bu 11 kadın, izleyicileri de bu hedefine destek olmaya çağırıyor.



Kadınlar, 11 Nisan Çarşamba günü Kadıköy Duru Tiyatrosu’nda ‘Kadın Sığınağı’ oyununu sergileyecekler.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin