Sezgin Tanrıkulu 'adliyeye gelmediği' iddialarına Twitter'dan cevap verdi!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu 'adliyeye gelmediği' iddialarına Twitter'dan cevap verdi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlayan Adliyesi'nden Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada CHP'li Sezgin Tanrıkulu'yla ilgili de bilgiler verdi.



Açıklamada, Tanrıkulu'nun arabulucu olmak için ilk önce 'Adliyeye geleceğim' dediği ama sonrasında telefona çıkmadığı kaydedildi. Bu sözler sonrası Tanrıkulu Twitter'dan açıklama yaptı.



Tanrıkulu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:



Sezgin Tanrıkulu 'Çağlayan'a gelmediği' iddialarına Twitter'dan cevap verdi!



1) Çağlayan olayından haberim olduğu an "benim için en önemli şey insan hayatıdir" diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim..



2) Ancak Başsavcınin sözlerinin aksine ben sadece "bir avukat" değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim.



3) CHP' Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir



4) Hayat-memat meselelerinde başta iktidar olmak üzere bütün siyasetcilerin esit sorumluluk alarak provakasyonlari bertaraf etmesi beklenir



5) Ancak olay günü ismimin geçtiği andan itibaren hükümet tarafından sahsim ve partime yoğun bir saldiri başlamıştır



6) Bugüne dek siyaset öncesi ve siyasette yaşadığım tecrübeler,bu saldırının nereye vardirilacağını öngörmeme yeterliydi,yeterlidir..



7) Nitekim eski Adalet Bakanı ismimin neden geçtiğini sorgularken, Başsavcı "neden gelmedi" diyerek provakasyon öngörümüzü doğrulamıştır.



8) Açıklamadaki, hem milletvekili kimliğimizi reddeden,hem de hedef gösteren üslup öngördüğümuz tuzağın gerçekliğini ortaya koymaktadır.



9) Olaya müdahil olmamdan siyasi rant devşirmeyi planlayanlar bu tutmayınca iki taraflı saldırıya başlamışlardır. Meselenin özeti budur.



10) Ölümden, cinayetten,şiddetten  siyasi rant ummak namussuzluktur, serefsizliktir.

Lanet olsun siyaseti insan hayatından üstün görenlere..



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin