Sezen Aksu'dan Eyüp Belediyesi'ne sert tepki!

Eyüp Sultan Belediyesi'nde küpeli, aşılı, kısırlaştırılmış köpeklerin oklu iğnelerle vurarak toplanması Sezen Aksu'yu da isyan ettirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sezen Aksu'dan Eyüp Belediyesi'ne sert tepki!

Göktürk’te hayvanseverler tarafından çekilen görüntüler üzerine kamuoyunun gündemine gelen köpeklerin dramıyla ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Bölgede birçok köpeğin can çekişerek ölmesi üzerine konunun üzerine giden yurttaşlar, Eyüp Belediyesi’nin işin arkasında olduğunu savunuyor. İddialara göre, belediye ekipleri, hayvanları iğneyle uyuşturup topluyor.



Sezen Aksu da yaşananlara kayıtsız kalmadı. Olayı duyduğu andan itibaren teyit etmek için harekete geçtiğini anlatan Sezen Aksu, şunları söyledi:



“Eyüp Belediyesi'nin, Göktürk'te, şikayet ve ısırmayı gerekçe göstererek, küpeliler de dahil 100'den fazla sokak hayvanını, uyuşturucu iğne ile vurarak topladığı haberini duyduğum andan itibaren, doğruluğunu teyid etmek için, ulaşabildiğim bütün kaynakları deniyorum. Bir aydır sürdüğü iddia edilen ve hiçbir ikna ediciliği olmayan bu toplama, bazı hayvanseverlerin çektiği görüntüler ile sabit. Gerekli bakım ve tedavileri bittikten sonra geri bırakılacakları yönündeki açıklamalar ise hala çelişkili. Eğer endişelerimiz haklı çıkarsa, elbetteki bizim de elimiz armut toplamıyor. Zalime haddini bildirmek, öksüze kaftan giydirmektir. Takipçisi olacağız.”



BARODAN SUÇ DUYURUSU



İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada da Eyüp Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen ‘toplama eylemleri’nin kanuna aykırı olduğu belirtilerek, “Şikayet hakkımızı kullanacak ve suç duyurusunda bulunacağız.Bu çerçevede, elinde bu eylemlere ilişkin yazılı delil bulunan (resim, video, evrak vb.) ve tanıklık yapabilecek kişilerin hayvanhaklarimerkezi@gmail.com adresine, e-posta yolu ile Ad Soyad ve geçerli adresleri ile birlikte görgü ve bilgilerini yazılı olarak göndermeleri önemle rica olunur” denildi.



 


Etiketler sezen aksu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin