Seyirci rekoru kırdılar

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Ekim ayında perde dediği günden bu yana seyirci ve gelir sayısını önemli oranda artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Seyirci rekoru kırdılar

ADOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, AA muhabirine 2014-2015 sanat yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 



Erdoğan, ilk yarısı geride kalan sanat yılında, ekim ayından bu yana çok sayıda eseri seyirciyle buluşturduklarını söyledi. 



Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli eserlere ağırlık verildiğini kaydeden Erdoğan, repertuvar çalışmalarına geçen yıl başlandığını, bu nedenle seçilen eserlerde çok fazla değişikliğe gitmediklerini anlattı.



Mustafa Erdoğan, bu sezonda daha ziyade, Ankara Müdürlüğünde verimliliğin arttırabilmesi için sahne önü ve arkasında çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. 



Bu kapsamda çalışanlara, yıllardır süregelen çalışma sisteminden memnun olup olmadıklarını sorduklarını ve taleplerini dinlediklerini vurgulayan Erdoğan, konuyla ilgili raporların kendisine sunulmaya başlandığını söyledi. 



Ekim ayından bu yana ulaşılan gişe gelirleri ve seyirci sayılarına bakıldığında Devlet Opera ve Balesinin sezon sonunda yeni bir rekor kırmasını beklediklerinin altını çizen Erdoğan, "Sezon başından bu yana 100 temsil yaptık. Bu temsillerde yüzde 85'lik doluluk oranı yakaladık ve yaklaşık 500 bin liralık gelir elde ettik. Seyirci sayısı da yaklaşık 100 bini buldu. Yani geçen sezonun tamamında ulaşılan rakamlara bu yıl sezonun yarısında ulaşarak rekor kırdık" diye konuştu.



"Leyla Gencer Salonu'nu daha etkin kullanacağız"



Erdoğan, geçen yıl sahnelendiğinde seyirciden büyük ilgi gören eserlerin bu yıl da devam ettiğini, beğeninin bu yıl da rakamlara yansıdığını kaydetti. 



Rakamların artış sebeplerinden bir diğerinin de Leyla Gencer Sahnesi'ni artık daha fazla kullanmaları olduğunu ifade eden Erdoğan, "Eskiden Leyla Gencer'de haftada bir ya da iki eser oynardı ancak biz bunu üç-dört esere çıkarttık. Leyla Gencer Sahnesi'ni çocuk eserleri, modern dans, operetler ve konserler için halkın kullanımına sunacağız. Salondaki eksiklikler de tamamlandıktan sonra opera sahnemize de yarışır hale gelecektir burası. Gelecek sene oranın orkestra çukurunu büyüteceğiz ve konserler için de kullanabileceğiz."



Gelecek sezon çalışmalarına başladıklarını, daha çok çocuk eseri sahnelemek istediklerini kaydeden Erdoğan, yine yerli eserlerin repertuvarda yer alacağını söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin