SEVİL ATASOY: ÖZAL'IN BEDENİ KONUŞMAK İSTİYOR

Gazeteci Cengiz Semercioğlu, tv8 ekranlarında sunduğu "Böyle Bir Şey Var mı?" programında bugün Sevil Atasoy, Leyla Alaton ve Cemal Hünal’ı ağırladı. Atasoy, otopsi için mezarından çıkarılan Turgut Özal’ın naaşıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
SEVİL ATASOY: ÖZAL'IN BEDENİ KONUŞMAK İSTİYOR

“TURGUT ÖZAL’IN TANINABİLMESİ İÇİN DNA TESTİNE BİLE GEREK YOK”


 


Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasını değerlendirdi.


 


Atasoy, ‘Ben açmadan bir şey söylenemez diyordum. Bir mucize gerçekleşti. İyi korunmuş. Hiç beklenmedik bir şey oldu. Ender rastlanan bir olay. Tam ve usulüne uygun olmamakla birlikte bir tahnit işlemi vardı. Kısmi bir ilaçlama yapılmış. Üstünde bir su tabakası çıktı. Üstünde bir sabunlaşmaya neden olmuş. Su tabakası çürümeyi engelliyor. Ender görülen bir olaydır. Değil 19, 119 yıl sonra da açılsaydı bozulmamış olabilirdi. Su nasıl girmiş bilmiyoruz Allah’ın işi. 700 yüzyıl sonra bile böyle şeyler görmem mümkün. Asıl ilginç olan bedeni konuşmak istiyor. Tanınabilmesi için DNA testine bile gerek yok. Sonuç iki ay sürebilir. Cenazeyi aldıkları gibi mezara teslim edecekler. Kesin sonuçlara ulaşılamayabilir ama burada bir şey yok demek değil. Bir takım maddeler çok kısa ömürlüdür. Radyoaktif maddeler böyledir. Semra Özal, Özal’ın saç telini teslim etmedi. Saç teli ayda bir cm uzar onun için olaydan sonra saç kökü bile alsanız saçta bir şey bulamayabilirsiniz.


 


Atasoy, ‘Yazıcıoğlu olayında da akıl almaz ihmaller var. Olmadık ihmaller üst üste gelmiş. Turgut Bey’in otopsisi yapılmış olsaydı böyle bir şey olmayacaktı. Mezarı açılmayacaktı. İnsanın kara kutusu her yeridir. Her yeri konuşabilir.


 


Sevil Atasoy, ‘Bir tek kare fotoğraf çekilse bile onun maddi değeri tahmin edilemez. Fotoğraf sızabilir. Buna engel olmanız mümkün değil. Atatürk’e otopsi yapılmadı. Ona tahnit yapıldı. Fotoğraflar tahnit fotoğraflarıydı. Fatih Sultan Mehmet’in mezarının açılmasını 20 yıl önce söyledim. Hala süregelen tartışmalar var. Mucizeler her zaman olur.


 


Bir Fikrin mi Var? projesinin jüri üyesi Leyla Alaton, ‘Bu programda olmam eşyanın tabiatına uygun. Ekranda kendim olacağım. Ne düşünüyorsam onu söylerim. Bana garanti verdiler saçma sapan projeler olmayacak.


 


"ÜMİT BOYNER ÇOK CESUR"


 


Leyla Alaton, ‘Babam Struma’yı çok önemsiyor. Babamın çok şeyini yazdığı kitaptan öğrendim. İshak Alaton’un kızı olmak hep sorulur. Eskiden daha da ileriye giderdim derdim ama şimdi böyle bir insanın kızı olmak çok büyük bir şans. Ümit Boyner çok cesur, hiç onun yerinde olmak istemezdim. Çok da iyi yaptığını düşünüyorum. Ben de en az Ümit kadar cesurum. TÜSİAD Başkanlığı için ilgimin ve bilgimin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Daha farklı şeyler bana heyecan veriyor. Siyasette ise hiç yapamam. Orada bir denge unsuru var. Çok zor görüyorum. Başbakan’a da söyledim ben sivil toplumcuyum dedim.


 


"İLK SUNUCULUK DENEYİMİM"


 


Oyuncu Cemal Hünal, ‘Hiç aklıma gelmezdi ilk kez sunuculuk yapacağım. Heyecan verici bir format. İcatlara meraklıyım program beni heyecanlandırıyor. Bu sezon dizi yok. Romantik Komedi 14 Şubat’ta vizyona girecek. Hayvan hakları yürüyüşünde çok duygulandım. Evimde 22 tane hayvan var. 20 tanesi bülbül iki tanesi köpek. Çiftlikte 70’ten fazla hayvanımız var.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin