'SERTER'İ HEDEF ALMAK İÇİN DİZİ HARCANIR MI?'

Mevlüt Tezel, "Uçurum"la ilgili çıkan haberler nedeniyle hem meslektaşlarını hem Nur Serter'i eleştirdi: "Hiç mi 'Southpark' izlemiyorsunuz."

Google Haberlere Abone ol
'SERTER'İ HEDEF ALMAK İÇİN DİZİ HARCANIR MI?'

Mevlüt TEZEL/SABAH Günaydın


Serter'i hedef almak için dizi harcanır mı?


Tek bir sorum olacak: Diyelim ki bu hayattaki tek gayem CHP milletvekili Nur Serter'i üzmek... Bunun için 2 milyon dolar harcadığım bir diziyi zora sokar mıyım?
Hadi kafayı yedim ve böyle bir şey yaptım diyelim... Bunu, haber bile değil, sadece bir resim altında 'Uçurum' dizisinin kadınlarını fuhuşa sürükleyen karaktere Nur Serter ismini vererek mi yaparım?
Eğer varsa böyle bir niyetim; dizide o karaktere 'Nur' değil, 'Nur Serter' derim, değil mi?
atv'ye inanmadılar, RTÜK üşenmedi diziyi baştan sonra izletti ve "Dizinin hiçbir sahnesinde Nur Serter ismi geçmiyor" açıklaması yaptı! Ee şimdi ne olacak? Türkiye'deki bütün Nur'lar protesto yürüyüşü mü yapacak?

DİZİNİN YÖNETMENİ 'CHP'Lİ
Öte yandan yapımcı canlı yayına bağlandı, basın açıklaması yaptı ve olayın medyaya yollanan basın bültenlerinde Sertaç soyadı yerine yanlışlıkla Serter yazılmasından kaynaklandığını söyledi. Ve ortaya çıkan bu yanlış anlaşılma için her şeye rağmen özür diledi.
Yani tüm bu patırtı gürültü sadece bilgisayar tuşlarına, iki harfe yanlış basılmasından kaynaklandı.
Dizinin yönetmeni bile Twitter'a "CHP'liyim, benden nasıl böyle bir şey beklersiniz" diye yazmış.
Milyon dolarlık bir dizi ya da Türkiye'nin en büyük iki kanalından biri olan atv, Nur Serter'e niye fahişe göndermesi yapsın ki?
Hadi diyelim böyle bir aptallığa imza atıldı, kendilerini zor duruma düşürmekten başka ne geçecek ellerine? Değeri 1 milyar doları geçen medya kuruluşları böyle çocukça hareketler neden yapsın ki?
Sevgili meslektaşlarım çocuklar bile güler ürettiğiniz komplo teorilerine! Ya milletvekillerine ne demeli? Twitter'da yazılanları ciddiye alıp, gaza gelip nasıl bu olayda kasıt ararlar?
Twitter'daki yazılanlar doğru çıksa bugün CHP tek başına iktidardı!


Asıl Serter reklam yaptı


Nur Serter polemiği çıkınca, bir gazeteci olarak ben bile "Ya kimdi bu Nur Serter?" dedim. Sorarım size; bu ülkede kaç kişi, dizinin konusunu gazeteden okuyup Nur Serter ismini fark eder?
Nur Serter konuşmasa kimsenin aklına bile gelmeyecek bu hata. Serter bu küçük yazım hatası için yapımcıyı arasa anında düzeltilecek bir hata; düzeltildi de zaten!
Ama Nur Serter ne yaptı? Basını ayağa kaldırdı, gördüğü her mikrofona konuştu. Komplo teorisi de şu: Hani 1998'de öğrencileri başörtülerini çıkarmaları için üniversitede kurduğu 'ikna odası' vardı ya... Güya dizideki Nur karakteri de genç kızları fahişe olmaya ikna ediyormuş ve böylece kendisi yıpratılmaya çalışıyormuş! Vallahi yazarken gülüyorum.
Bir de Nur Serter, "Tek endişem, bu olayla dizinin reklamının yapılması" diyor. Bu hatanın kasıtlı olduğunu, böylece dizinin reklamının yapıldığını düşünenler de var.

ARTIK O BİR MAZLUM!
İlahi Nur Hanım, bu dizinin afişleri bir aydır billboard'larda; yazılı ve görsel medyada sürekli reklamı yapıldı. Sizin isminizle mi reklam yapacaklar? Ya da yaptılarsa, afişlere, ilanlara, TV reklamlarına dünyanın parasını harcamaya ne gerek vardı?
Hem de sizin isminizi kullanıp kendilerini zora sokma pahasına reklam yapacaklar öyle mi?
Bence asıl reklamı Nur Serter yaptı.
Artık ismi zavallı türbanlı kızları başörtülerini çıkarmaları için psikolojik baskı yapan rektör olarak anılmayacak. Artık o da bir mazlum, bir ezilen. Tabii yerseniz!
Evet, bir harf hatası olsa da bu talihsizlik yüzünden Serter'den özür dilenmeli ama asıl özrü bu polemiği kullanıp Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarına ağır ithamlarda bulunanlar dilemeli.
Ayıp etiniz, hem de çok!


Perihan'dan delil olur mu?


Güya 'Uçurum'un yapımcısı Ali Gündoğdu, 'Çapkın' dizisinde Perihan Mağden'e de hakaret etmiş. Hakaret diye bahsedilen de Suna Pekuysal'ın 'Perihan' adlı gelinine "Perihan Mağden gibi sinirlisin!" gibi sözler söylemesi.
Mağden'i tanıyan herkes bu espriye gülüyordu zaten. Ama Mağden; yazılarında iktidardan ve sistemden istediği hoşgörünün bir gramını bile bu diziye göstermedi, anında dava açtı. Halbuki yapılan mizahtı! Çok duyarlıdır, çok hoşgörülüdür kendileri!

İLKOKUL SEVİYESİNDE ALGI
Takıldığım nokta ise Mağden'in açtığı davayı, sanki büyük bir maden bulmuşçasına örnek göstermeleri.
Hiç mi 'Southpark' izlemiyorsunuz.
Orada siyasilere neler yapılıyor. Bizde de tüm dünyada da oluyor böyle komik göndermeler. Ama onların derdi başka! Onlar 'çakmak' istediklerinde anında ilkokul seviyesine düşürürler algılarını!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin