Selahattin Demirtaş'tan 'Ayşe Öğretmen'e destek

Demirtaş, Kanal D'nin açıklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan 'Ayşe Öğretmen'e destek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çağlayan'daki bir salonda düzenlenen İstanbul İl Konferansının açılışında, Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla katılan Ayşe Çelik ile ilgili aolarak şöyle konuştu:



"Bir partinin, vatan haini, terörist, şiddet yanlısı olarak gösterilebilmesinin en büyük nedeni Türkiye'deki basın, medyadır. Bunun bir örneğini 2 gün önce bir şov programında yaşanan durumda gördük.



Bir kadın telefonla şov programına bağlanıyor. İnsanlar ölüyor, sessiz kalmayın, anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin, barış olsun bu ülkede diyerek barış mesajı veriyor. Konsept o kadar sert ki. Bir merkez medya canlı yayınından barış mesajının verilmesi, devletin bütün mekanizmalarını harekete geçiriyor. O program yapımcısını linç ediyorlar. O konuşmayı yapan kadını arıyorlar. Buna terör örgütü propagandası diyorlar. Bu kadar yoğun bir şekilde saldırmalarının nedeni denir. 'Ülkemde barış istiyorum' derken neden bu kadar yoğun saldırıya uğruyorlar. Geri kalanları korkutmak istiyorlar Ayşe öğretmeni değil. Televizyon programcıları ürkmeli, korkmalı. Saldırının bu kadar yoğun ve orantısız olmasının nedeni bu. İnsan anlam veremiyor. Kadın ne yaptı ki bu kadar saldırıya uğradı. Bu televizyon ne yapıyor? Pişmanlık beyannamesi yayınlıyor. Medyanın hali budur.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin