Seçim yerleri açıklandı mı. Nerede oy kullanacağım. Seçim yerleri belli oldu mu? Seçmen sandık bilgisi sorgulama ekranı e-Devlet

Seçim yerleri sorgulamaları 14 Mayıs'ta oy kullanacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Oyların kullanılacağı sandık bilgileri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Bu yıl 14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanacak. Peki seçim yerleri belli oldu mu? İşte seçmen sandık bilgisi sorgulama ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Seçim yerleri açıklandı mı. Nerede oy kullanacağım. Seçim yerleri belli oldu mu? Seçmen sandık bilgisi sorgulama ekranı e-Devlet

14 Mayıs seçimleri için geri sayım başladı. 14 Mayıs'da seçmenler, Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan veya Muharrem İnce'ye oy vermek için sandığa gidecek. 

Seçim yerleri belli oldu. Sorgulamalar T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile e-Devlet  “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” hizmeti üzerinden yapılıyor. Bu uygulama ile kişiler hangi sandıkta oy vereceğini ve sıra numarasını görüntüleyebiliyor. Aynı zamanda diğer aile bireylerinin nerede oy vereceğini de öğrenebiliyor.

Seçmen ve sandık bilgisi sorgulamak için e-Devlet'e giriş yapın ve “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” sayfasına gelin. Sisteme giriş yaptığınızda T.C. Kimlik Numaranız, adınız, soyadınız, il, ilçe, muhtarlık adı, engellilik durumunuz (görme veya ortopedik) gibi bilgileriniz ekranda görünecek.

Bu sayfadan seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgilerini de görebilirsiniz. “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” butonu ile seçmen bilgi kağıdını PDF olarak indirebilirsiniz.

E-DEVLET SEÇMEN SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

 

KALAN SEÇİM TAKVİMİ 2023


12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

19 Nisan: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

27 Nisan: Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

4 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek.

14 Mayıs: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59'a kadar ilan edilecek.

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasına ilişkin seçim takvimi ise şöyle işleyecek:

15 Mayıs: İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde aday ikamesi için belirlenen süre saat 17.00'de sona erecek. Geçici sonuçların ilanının gecikmesi halinde aday ikamesine ilişkin seçim takvimi buna göre teselsül ettirilecek. Propaganda dönemi başlayacak. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi saat 17.00'de sona erecek ve ilçe seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

16 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itiraz süresi saat 17.00'de son bulacak ve yapılan itirazlar il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

17 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ye yapılacak itiraz süresi 17.00'de sona erecek. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS'e işlenmesine başlanacak. Yurt dışı ilçe seçim kurulunca, varsa saklama ve ulaştırma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri yapılacak.

18 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.

19 Mayıs: YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

22 Mayıs: Cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK'de kura çekilecek.

24 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

27 Mayıs: Seçim propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek.

28 Mayıs: Oy verme günü.

29 Mayıs: Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi 17.00'de sona erecek ve yapılan itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59'a kadar karara bağlanacak.

30 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci saat 17.00'de sona erecek ve en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

31 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK'ye yapılacak itiraz süresi sona erecek.

1 Haziran: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak. YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin