Seçim öncesi kapatılan 90 URL hakkında yeni gelişme!

YSK, anket sonuçlarını yayınladıkları gerekçesiyle 90 URL'yi erişime kapatmıştı...

Google Haberlere Abone ol
Seçim öncesi kapatılan 90 URL hakkında yeni gelişme!

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmakve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, 7 Haziran seçimleri öncesi seçim anket sonuçları yayınladıkları gerekçesiyle erişime kapatılan 90 URL’in açılması için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.



Altıparmak ve Akdeniz şu mesajı paylaştılar:



“Yüksek Seçim Kurulu’nun üç farklı erişim engelleme kararına itiraz ettik. MHP’nin talebi ile seçim öncesi alınan kararlarla içlerinde çok sayıda basın kuruluşunun sayfaları ve Wikipedia’nın da seçim anketleriyle ilgili bir sayfası bulunan toplam 90 URL’e halen erişim engellidir.



Engellemeye dayanak teşkil eden ilgili kanun hükmü ve düzenlemelerin açıkça seçim öncesine ilişkin tedbir niteliğinde olmasına rağmen itirazımıza konu erişim engelleme kararlarında herhangi bir süre kaydına yer verilmemiş olması, müvekkiller ve tüm internet kullanıcılarının ifade ve haber alma özgürlüğüne ölçüsüz müdahale niteliğindedir.



Yüksek Seçim Kurulu’ndan engelleme kararlarının ivedilikle kaldırılıp, kaldırma kararının Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne ivedilikle gönderilmesi talep edilmiştir.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin