Saray'ın tanıtım müziği çalıntı çıktı apar topar siteden kaldırıldı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın resmi tanıtım filminde Cahit Berkay’ın bestesinin izin alınmadan ve telif ödenmeden kullanıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Saray'ın tanıtım müziği çalıntı çıktı apar topar siteden kaldırıldı

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan filmde, 33 yıl önce Ömer Kavur’un yönettiği ‘Kırık Bir Aşk Hikayesi adlı Cahit Berkay’ imzalı bestesi kullanıldı. 



Cumhuriyet Gazetesi'nden Çiğdem Toker'e açıklama yapan Cahit Berkay, “Benim haberim yok sizden duyuyorum. Gerçekten sizden duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı telif hakkına en çok saygı duyması gereken, en büyük makam… Şaşırdım kaldım” dedi.



SARAY MÜZİK ÇALARSA...

Haberin ardından Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, parçanın videoyu hazırlayan firma tarafından kullanıldığı belirtilerek şöyle denildi:



"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey İdari Binaları'nda geçtiğimiz Cuma günü basına düzenlenen tanıtım turuna ilişkin videoyu hazırlayan firmanın, fon müziğiyle ilgili yaptığı hata, bugün fark edilir edilmez düzeltilmiştir.



Konuyla ilgili yapıcı bir tutum sergileyen, hadisede bir kasıt olmadığını belirten değerli sanatçı Cahit Berkay'la yapılan istişare doğrultusunda hata telafi edilmiş olup, ilgili video yeni bir müzikle resmi web sayfamıza konulmuş bulunmaktadır."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin