'Sandık güvenliği babamın oğlu için değil!'

Gülse Birsel, seçim güvenliğiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Sandık güvenliği babamın oğlu için değil!'

Hürriyet Gazetesi yazarı Gülse Birsel, seçim güvenliğiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Birsel, Oy ve Ötesi'ne getirilen eleştirilere de tepki gösterdi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Sandık güvenliği babamın oğlu için değil!



OY ve Ötesi gibi bağımsız yapılanmalar sandık güvenliği için çalışmalar başlatıyor, birileri bunun ne kadar suçlayıcı, ne kadar lüzumsuz, hatta “ortalık karıştırıcı” bir girişim olduğunu ima ediyor, hatta daha ileri gidip çamur atmaya çalışıyor.



Niye güzel kardeşim?



“Bizde öyle bir şey olmaz, bu bağımsız müşahitler kim bilir nedir, kimlerdendir, böyle gruplara ne gerek var? Tasvip etmiyoruz çünkü... Ee... Ülkemiz demokratik, hatasız ve düzgün seçim yapmasıyla yıllardır örnek olmuştur” diyorlar. Ama bak hükümet ne diyor:



“Tabii biz seçim güvenliği için sandıkları taşıma ve herhangi bir şaibede artık vatandaşların da polise haber vermesinin önünü açma gibi önlemler aldık!” Demek ki bir güvensizlik olduğu, bir denetim gerektiği aşikâr!



Bir alavere dalavere, sandık başı zorbalık, diretme, hırsızlık, bırak hepsini en masumundan hata yapma ihtimali her zaman mümkün! Demek ki ne kadar çok şahit, o kadar şeffaflık.



Her bölgede, her partide, her sandık başında çürük elmalar bulunabilir! “Senin müşahidin benim müşahidim” işine girmeyelim, üzerinde şüpheden eser olmayan mükemmel bir seçim yapalım! Madem seçimlerimiz örnek, o zaman daha da eşsiz bir örnek olsun. Sonra da kimse “Seçilen şu şaibeyle seçildi, aslında o kadar oyu yoktu” diyemesin. “Vatandaş böyle istedi, demek ki tercih bu” diye düşünsün, sevinçli olmasa bile en azından içi rahat etsin.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin