Gazetecilerden ve sanatçılardan Cumhuriyet nöbeti!

Gazeteciler ve sanatçılar, Cumhuriyet davasının son oturumunun yapılacağı bugün, Çağlayan Adliyesi'nde nöbet tutacak...

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden ve sanatçılardan Cumhuriyet nöbeti!

Aralarında Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin de bulunduğu 12’si tutuklu 19 sanığın yargılanmasına İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilirken, sanatçı ve yazarlar bir açıklama yaparak bugün davanın son oturumunda "Sanatçılar Yürüyor" ismiyle İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde nöbet tutacaklarını bildirdi.



"Cumhuriyet gazetesi yazarları ve yöneticileri 9 aydır tutuklu! Yüzlerce gazeteci, milletvekilleri, belediye başkanları tutuklu! Ülke demokrasisi OHAL ile askıda! Haber alma ve temsil edilme haklarımız tutuklu!" denilen açıklamada "Biliyoruz ki bu karanlığı sürekli kılmaya çalışanlar; düzmece davalarla korkmamızı, sinmemizi, bildiğimiz doğrulardan vazgeçmemizi, iktidarlarına biat etmemizi istiyorlar. Ancak; insan haklarını, demokrasiyi, bir arada yaşamı, barışı savunanlar yollarına çıkan korku duvarını aşacak güçtedir. 'Cesaret hakkımızı' her alanda kullanacağız. Tutuklu gazetecileri, milletvekillerini, öğrencileri, kadınları, çocukları özgürlüklerine kavuşturuncaya kadar, ülkedeki karanlığı yırtıp atana kadar dayanışmayı sürdürecek, büyütecek 'Biz buradayız' diyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada "Tüm profesyonel, yarı amatör ve amatör sanatçı dostlarımızın, seyircilerimizin, okuyucularımızın, dinleyicilerimizin bu nöbete bizimle katılmalarını ve sesimizi çoğaltmalarını istiyoruz" denildi.



Sinema oyuncusu Nur Sürer, yazar Aslı Erdoğan, şarkıcı ve oyuncu Melike Demirağ'ın nöbete katılacak isimler arasında olduğu belirtiliyor.



 




28 Temmuz / 12.30'dan kararın açıklanacağı saate kadar "Gazetecilere Özgürlük Nöbeti"ne #SanatçılarYürüyor olarak biz de katılıyoruz pic.twitter.com/Br5qbunjFn


— Sanatçılar Yürüyor (@Sanatciyuruyor) 26 Temmuz 2017

 



Öte yandan Cumhuriyet'e açılan davada yargılanan gazetecilerin meslektaşlarından oluşan Cumhuriyet Davası Koordinasyonu da bugünkü nöbet için sosyal medyadan çağrıda bulundu. Saat 12:30'da İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde buluşacak olan gazeteciler ve sanatçılar, saat 17:00'da nöbet tutacak.



Gazetecilerden ve sanatçılardan Cumhuriyet nöbeti!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin