Sanatçılar için önemli karar! Muazzez Ersoy davayı kazandı!

Ünlü şarkıcı Muazzez Ersoy, iki albümünün mali haklarını geri almak için eski müzik şirketine karşı açtığı davayı kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılar için önemli karar! Muazzez Ersoy davayı kazandı!

Ünlü şarkıcı Muazzez Ersoy, “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” isimli iki albümünün mali haklarını geri almak için eski müzik şirketine karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iki albümün mali haklarının da Ersoy’a ait olduğuna hükmetti.



Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Muazzez Ersoy, İstanbul Unkapanı’nda bulunan Öncü Müzik Prodüksiyon Dağıtım San. Ve Tic. Limited Şti’ye yönelik geçen Eylül ayında noter yolu ile ihtarname gönderdi. Ersoy, daha önceki müzik şirketine gönderdiği ihtarnamede “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” adli albümleri için cayma hakkını kullandığını bildirdi. İhtarnamede Ersoy, iki albümüne ilişkin mali haklarının tehlikeye girdiğini kaydetti.



ZARARA UĞRAYAN SANATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ KARAR



Ersoy'un avukatı Nazlı Tuba Çatı karara ilişkin açıklamasında "Yapımcıların, sanatçıların haklarını ödememesi ve sanatçıları zarara uğratması durumunda sanatçıların albümleri üzerindeki hakların tamamını geri alabileceğini gösteren önemli bir karar" yorumu yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin