Sanal gerçeklik gazeteciliği için güçlerini birleştirdiler!

AMD ve Associated Press, yeni nesil sanal gerçeklik gazeteciliği için bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sanal gerçeklik gazeteciliği için güçlerini birleştirdiler!

AMD gelecek nesil gazeteciliğe güç katacak yeni bir sanal gerçeklik (VR) deneyim kanalı için Associated Press (AP) ile işbirliği gerçekleştirdiğini duyurdu.



Ortaklık kapsamında AP, AMD Radeon grafik teknolojilerini kullanarak haberleri ve belgesel içeriklerini gerçeğe yakın sanal gerçeklik ortamlarına aktarırken, AMD de AP’nin bu girişimini desteklemek için donanım platformları, yazılım teknolojisi ve sanal gerçeklik uzmanlığını sunacak.



AP editörleri, AMD Radeon grafikleri tarafından desteklenen vewww.bigstory.ap.org/VR360 adresinden hizmet vermeye başlayan yeni AP sanal gerçeklik kanalında sunulacak editöryel içerikler üzerinde tam kontrole sahip olacak.



İki şirket önümüzdeki dönemde birlikte etkinliklerde kapsamlı bir sanal gerçeklik haber deneyimi yaşatacak.



Sanal gerçeklik gazeteciliği, yaşadığımız dünyayı şekillendiren büyüleyici ve deneyimsel haberlerin yansıtılmasında yeni bir dönemi temsil ediyor. Sanal gerçeklik, olayların olduğu ortamda ve anda bizi serbest bırakıp başka bir zamanı ve mekanı sanki oradaymışız gibi keşfetmemize olanak veriyor. Sanal gerçeklik gazeteciliği, tartışmalardan kutlama ve gösterilere kadar, yansıtılan dünyayı bizzat içindeymişiz gibi deneyimlememizi sağlayacak nadir bir fırsat sunuyor.



Eğlenceli sanal gerçeklik yılı



2016 yılının, sanal gerçekliğin hayata geçeceği yıl olması bekleniyor. VR başlıkları, VR uyumlu donanım ve yazılımlar, Associated Press gibi birçok mecradan halka sunulacak. Kullanıcılar sanal gerçekliği deneyimlemeye başlayacak ve bu teknolojinin sanal olarak başka bir dünyaya taşınmak gibi sınırsız potansiyelini keşfedecek.



AMD; Radeon grafik teknolojisi, Graphics Core Next mimarisi ve AMD LiquidVR yazılım geliştirme ortamıyla kullanıcıları duygusal ve zekasal etkileşime sokacak muhteşem VR deneyimleri yaratmaya hazır durumda. AMD LiquidVR, güvenilir sanal gerçeklik konforu ve sarmalayıcı VR performansı verirken başlıklarla da tak-çıkar uyumluluk sağlıyor. LiquidVR gibi AMD grafik yazılımları ve AMD Radeon grafik gibi donanım sistemleri, geliştirici ve içerik yaratıcılarına sanal gerçeklik ortamlarında gerçeğe yakın ortamlar tasarlama fırsatı sunuyor.


Etiketler AMD Associated Press
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin