Şair Nihat Behram'a hapis cezası!

Şair-yazar Nihat Behram, Doğu Perinçek'in şikayeti üzerine açılan davada mahkum oldu.

Google Haberlere Abone ol
Şair Nihat Behram'a hapis cezası!

Sözcü'nün haberine göre; şair-yazar Nihat Behram, Sol haber portalında yayınlanan "Doğu Perinçek'in 'vatan' anlayışı" başlıklı yazısı nedeniyle Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'in şikâyeti üzerine açılan davada mahkûm oldu.



Anadolu 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında, Behram, 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.



Başka bir davadan daha önce mahkumiyeti olduğu gerekçesiyle Behram’ın cezası ertelenmedi. Av. Özgür Murat Büyük, karara itiraz edeceklerini açıkladı.



“SAĞLIK OLSUN, TEFERRUATTIR!”



Toplumcu-gerçekçi Türk şiirinin en etkili isimleri arasında yer alan Behram, hakkındaki mahkûmiyet kararının ardından kaleme aldığı makalesinde, şu ifadelere yer verdi:



“Sağlık olsun! Teferruattır! Esas olan hayatın yargısıdır! O yargı terazisinin bir kefesinde “sınır ötesi harekat ve savaş tezkeresi”ne karşı çıkanlar, bir kefesinde savunanlar var! Yani bir yanda mazlumun yoldaşları, bir yanda zulüme alkış tutanlar! Mazlumun uğrunda dövüşmenin bedeli canımız olsa ne yazar, öder geçeriz; yeter ki zalimin yalakası diye anılmasın adımız!”



KUŞAĞINI EN İYİ ANLATAN EDEBİYATÇILARDAN BİRİ



Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile kendisinin de dâhil olduğu 68 kuşağının mücadelelerini anlattığı kitaplarıyla tanınan Nihat Behram, 12 Eylülcüler tarafından vatandaşlıktan çıkarılmıştı.



1996 yılında Türkiye’ye dönen Behram’ın “Hayatımız Üstüne Şiirler”, “Dövüşe Dövüşe Yürünecek” ve “Yine de Gülümseyerek” eserlerinin de aralarında bulunduğu 12 şiir kitabı yayımlandı.


Etiketler doğu perinçek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin