Cezayirli Amir Aubabas, 7 ay önce lenf sisteminden kaynaklı sol akciğerinin tamamını kaplayan büyük bir tümör ile dünyaya geldi. Nefes almakta zorlanan Aubabas’a ülkesindeki doktorlar, tümör kalbin hemen yanında ve büyük damarlara yakın olduğu için ameliyat etmeye cesaret edemedi.
Tümör, kalbe iyice bası yapmaya başladığı için birkaç aylık ömrü kalan minik Amir için ailesi son çare olarak İstanbul’a geldi. Burada Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Çakar ve Doç. Dr. Melih Akın tarafından acil olarak ameliyata alınan Aubabas’ın boynundaki, sol akciğerindeki ve göğüs kafesindeki kitle çıkarıldı.
Dünyada nadir olarak gerçekleştirilen 6 saatlik bir operasyonla sağlığına kavuşan Amir, 20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi.
Cezayirli Amir Aubabas’ın akciğerleri henüz anne karnındayken gelişimini tamamlamamıştı. Doğduğunda nefes almakta zorluk çeken Amir’e kendi ülkesinde sol akciğerinin tamamını kaplayan lenfanjiom (lenf sisteminden kaynaklı büyük bir tümör) teşhisi konuldu.
Ailesi birçok doktora başvurdu ancak tümör kalbin yanında ve büyük damarlara yakın olduğu için ülkesindeki cerrahlar operasyona cesaret edemedi. Bunun üzerine doktor arayışına giren aile, Cezayir’deki bir sağlık kurumuna başvurdu.
Türkiye’de başarılı hekimler olduğunu öğrenen aile İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi’nden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Çakar’a ulaştı ve İstanbul’a geldi. Yapılan tetkikler sonucu Op. Dr. Murat Çakar ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Melih Akın tarafından operasyona alınan Amir bebek, 6 saat sonra boynundaki, sol akciğerindeki ve göğüs kafesindeki kitleden kurtuldu.
Ancak bu ameliyattan sonra da şilotoraks (lenfatik damarların hasarlanması sonucu oluşan sütümsü sıvı) denilen bir durumla karşılaşan 7 aylık Amir bebek ikinci kez ameliyata alındı. Bu kez de 4 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuşan Amir, 20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi.