Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik saldırı. Havadan, denizden ve karadan saldırı yapıldı: Rusya hipersonik füzelerle vurdu, en az 9 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Rus güçleri havadan, denizden ve karadan saldırı düzenledi. Hipersonik füzelerin kullanıldığı saldırı sonucu en az 9 Ukrayna vatandaşı hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik saldırı. Havadan, denizden ve karadan saldırı yapıldı: Rusya hipersonik füzelerle vurdu, en az 9 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Rus güçleri havadan, denizden ve karadan saldırı düzenledi. Ukraynalı yetkililer söz konusu hipersonik füzelerin hava savunma sistemi tarafından imha edilemediğini açıkladı.

Hipersonik füzelerin kullanıldığı saldırı sonucu en az 9 Ukrayna vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırılar nedeniyle Avrupa’nın en büyüğü konumunda olan Zaporijya Nükler Santrali’nin elektriği de kesildi. Ancak daha sonra bu sorun giderildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Kinzhal hipersonik füze sistemi de dahil olmak üzere havadan, denizden ve karadan uzun menzilli silahlarla Ukrayna’nın askeri altyapısının temel unsurlarını vurduk” dedi.
Söz konusu yaylım ateşi, Ocak ayının sonundan bu yana gerçekleştirilen en büyük Rus saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna ordusu, 34 seyir füzesinin ve dört de İran yapımı insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etti. Ancak yetkililer, Kinzhal balistik füzeleri, Kh-22 gemisavar füzeleri ve S-300 uçaksavar füzelerini ise imha edemediklerini de aktardı.

SES HIZININ 5 KATINDAN DAHA HIZLI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ülkesinin ses hızının beş katından daha hızlı hareket edebilen balistik hipersonik füzelere yaptığı yatırımı vurguladı.
Nükler enerji operatörü Energoatom, Zaporijya’daki elektrik kesintisinin Ukrayna elektrik sistemi ile tesis arasındaki bağlantıyı yok ettiğini duyurdu.
Tesisteki enerji kesintisi daha sonra çözüldü. Ancak çözüm sağlanana kadar ise santral dizel jeneratörlerle çalıştırıldı.
Santraldeki radyoaktif maddelerin soğutulması için elektriğe ihtiyaç duyuluyor.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, “Bugün enerji kaybının, Zaporijya Nükleer Santrali için durumun ne kadar kırılgan ve tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin