Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli?

Rüstem Batum, Cem Yılmaz ile yaptığı program sonrasında gündeme geldi. Youtube kanalında yaptıkları konuşmalar ile gündeme gelen Rüstem Batum, vatandaşlar tarafından da merak edildi. Cem Yılmaz ile yaptıkları Youtube yayınında konuşulanların sosyal medyaya bomba gibi düşmesinin ardından Rüstem Batum’un kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Rüstem Batum kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli?

Geçtiğimiz akşam Youtube kanalında Cem Yılmaz’ı konuk eden Rüstem Batur, Cem Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar sonrasında gündeme geldi. Enver Aysever’in Cem Yılmaz’a tepki göstermesinin ardından Rüstem Batum ve programı da merak edildi. Peki, Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? 

"RÜSTEM BATUM SOHBETLERİ"

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli?

Talk Show ustalarından Rüstem Batum'un YouTube kanalındaki "Rüstem Batum Sohbetleri" programına konuk olan Cem Yılmaz, bir “yarışma” sorusuna esprili bir yanıt verdi.
 
Rüstem Batum konuğu Cem Yılmaz'a yarışma soruları soracağını söyledi. Bunun üzerine Cem yılmaz "Eyvah" yanıtını verdi.

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 2

Batum, Yılmaz'a "Atlantik'te gidiyorsun, o lüks yolcu gemilerinden birinde. Muazzam bir fırtına çıkıyor, Titanic gibi, gemi batıyor. Zifiri karanlık, dev dalgalar var. Sende bir tane küçük lastik bir bot yakalıyorsun. Ama iki kişilik bot. Biniyorsun, can havliyle kendine gelmeye çalışıyorsun. Dalgalar kocaman falan. Bir bakıyorsun böyle, karanlıkta iki kişi yüzüyor bota doğru. Yaklaşıyorlar bir bakıyorsun ki solda Sedat Peker, sağda Bilal Erdoğan var" sorusunu yöneltti.
 
Cem Yılmaz soruya gülerek, "Hemen bottan atlarım, dibe doğru yüzerim" cevabını verdi. Rüstem Batum bunun üzerine, "Bunu düşünüyordum, doğru cevap bu" dedi.
 
RÜSTEM BATUM KİMDİR?

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 3

Rüstem Batum, 4 Ağustos 1952 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.
 
Küçük yaşta annesi ve babası boşanan Rüstem Batum’un annesi Güngör hanım, besteci İlhan Mimaroğlu ile evlenip Amerika'ya göç etti. Batum, anneannesinin yanında İstanbul'da büyüdü.

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 4 

Ortaokul ve liseyi Kadıköy Saint Joseph Lisesi'nde tamamlayan Rüstem Batum, Grenoble'de Ekonomi okudu.
 
Ciddi bir trafik kazası geçirdikten sonra "ölmezsem, bundan sonra hayatta ne istiyorsam onu yapacağım." kararı alan Batum, iyileştikten sonra İstanbul’a döndü.

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 5

Batum, Belçika'da 4 yıllık IAD Institut des Arts de Diffussion Sinema-TV Yönetmenlik-Yapımcılık Bölümüne, 15 gün süren sınavların ardından 300 adayın arasından ilk 20'ye seçilip girdi. Okulda Hadi Uluengin ile birlikte solcu gruplarla tanıştı.
 
Öğrenciliği sırasında Cumhuriyet gazetesinin Brüksel muhabirliğini de yapan Batum, 1977'de yurt dışından İstanbul'a döndükten sonra TRT'ye girmeye çalıştı ancak alınmadı.

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 6

UCLA'da iki yıl profesyonel stüdyo fotoğrafçılığı eğitimi alan Batum, ABD'de 5 yıl süreyle Gökşin Sipahioğlu'nun sahibi olduğu Sipa Press için fotoğrafçı olarak çalıştı ve Sipa Press'in ilk Hollywood muhabiri oldu.
 
1986 yılında Türkiye'ye tekrar döndükten sonra, Hürriyet'in sahibi Sedat Simavi'nin kurduğu ART Anadolu Radyo Televizyonu'nun Film Video Departmanı'nın başına geçti.

Rüstem Batum kimdir? Rüstem Batum kaç yaşında ve nereli? - Resim : 7

Türkiye'deki ilk sergisini Ekim 2006'da 25. TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı'nda açan Batum, 2014 yılında Hakan Nordik takma adıyla TEK adlı romanı yayımlandı.
 
Hakkında açılan davalar üzerine Amerika'ya taşınan Batum, Haziran 2020'de Youtube kanalında video otobiyografisini yayımlaya başladı. 
 
Batum burada anlattıklarını, "Hem Güneşte Yatan Kedi Olayım, Hem Dünyayı Kurtarayım" adlı kitaba dönüştüreceğini ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin