Rus gazeteci Erdoğan Putin görüşmesini yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Haziran'da Bakü'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları basına yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Rus gazeteci Erdoğan Putin görüşmesini yazdı

Rus Kommersant gazetesinin muhabiri Andrey Kolesnikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Haziran'da Bakü'de gerçekleştirdiği ikili görüşmenin detaylarını anlattı. Kolesnikov, Putin'in toplantı salonuna geç gelmesinin Erdoğan'ı sinirlendirdiğini ve görüşmenin ‘dramatik' bir hal aldığını belirtti.



‘PUTİN'İN SÖZLERİ KABA KAÇTI'



Kolesnikov şu bilgileri verdi: "Durum tam bir skandal haline geliyordu. Erdoğan aniden başka bir kapıdan salona girdi. Ben yeniden odadan çıkacağını düşündüm çünkü suratı çok asıktı. Ama yaklaşık 3 dakika sonra Putin içeri girdi. Erdoğan, Putin'i karşıladı, tek kelime etmeden elini sıktı. Konuşmaya hiç niyeti yokmuşçasına koltuğuna oturdu. Putin'in de konuşmak için acelesi yoktu. Gazetecilerin ve birbirlerinin huzurunda bir müddet hiç konuşmadan oturdular. Putin, basın sekreteri Dmitriy Peskov'a gazetecilerin çıkması için bir işarette bulunabilirdi ama bunu yapmadı. Sanırım hiçbir rahatsızlık hissetmiyordu. Erdoğan ise sinirliydi. Gazetecilerin gitmeyeceğini anlayınca, birden konuşmaya başlayıp Avrupa Oyunları'nın açılış törenini beğendiğini ama hiçbir Avrupa liderinin törene katılmadığını söyledi. Putin bunun üzerine çok garip bir tepki gösterip ‘Önemli değil. Türkiye aday ülke olarak tüm AB'yi temsil etti' dedi. Bu biraz kaba kaçtı. Zira yıllardır AB'ye girmek için aday olarak bekleyen bir ülkenin lideri için sıkıntılı bir konuydu. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Süreç devam ediyor' diye konuştu."







Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin